Днес Европейската комисия предлага правила за целия ЕС за борба

...
Днес Европейската комисия предлага правила за целия ЕС за борба
Коментари Харесай

Общи правила в целия ЕС за борба с насилието над жени

Днес Европейската комисия предлага правила за целия Европейски Съюз за битка с насилието над дами и домашното принуждение, оповестиха от Европейска комисия.

Предложената инструкция ще криминализира изнасилването, квалифицирано като такова при неналичието на единодушие, гениталното осакатяване на дами, както и кибернасилието, което включва: шерване на интимни изображения без съгласие; киберпреследване; кибертормоз; и киберподбуждане към принуждение или ненавист.

Новите правила също по този начин укрепват достъпа на жертвите до правораздаване и предизвикват страните членки да вкарат механизъм за обслужване на едно гише, което значи, че всички служби за поддръжка и отбрана ще бъдат събрани на едно място. Жертвите следва да могат да предявяват иск за обезщетение в хода на наказателното произвеждане. В предлагането се приканва също по този начин за съответни и профилирани отбрана и поддръжка, да вземем за пример посредством безвъзмездни телефонни линии за помощ и спешни центрове за жертвите на обезчестяване.

В него също по този начин се планува целенасочена поддръжка за групи със характерни потребности или изложени на риск, в това число дами, бягащи от въоръжени спорове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР