Днес Европейската комисия, посредством своя Орган за готовност и реакция

...
Днес Европейската комисия, посредством своя Орган за готовност и реакция
Коментари Харесай

ЕК подписа договор за ваксина срещу пандемичен грип

Днес Европейската комисия, чрез своя Орган за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки (HERA), подписа с фармацевтичното сдружение GSK рамков контракт за взаимно възлагане на публични поръчки за Adjupanrix — ваксина против пандемичен грип, оповестиха от Европейска комисия.

12 страни членки и други страни вземат участие в съглашението за взаимното възлагане на публични поръчки, по силата на което те могат, в случай че е належащо, да закупят до 85 000 000 дози ваксини при положение на пандемия от грип.

Стела Кириaкиду, европейски комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните, съобщи: „ Готовността е от централно значение при изключителна обстановка в региона на здравето. COVID-19 безспорно сподели това. Днес осигуряваме до 85 милиона дози противогрипна ваксина посредством нашия орган за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки, с цел да защитим нашите жители, ако такава изключителна обстановка възникне в бъдеще. Това е същински Европейски здравен съюз в деяние “.

Грипната пандемия би била международна зараза, породена от нов грипен вариант, за който измежду човешкото население съществува дребен или никакъв имунитет. Въпреки че да се планува една грипна пандемия е мъчно, значимо е да бъдем готови, означават от Европейска комисия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР