Днес ЕС отбелязва деня на Европа, а Русия - Деня

...
Днес ЕС отбелязва деня на Европа, а Русия - Деня
Коментари Харесай

Безсмъртният полк шества в България: Социалисти се биха с атакисти

Днес Европейски Съюз отбелязва деня на Европа, а Русия - Деня на Победата във Великата Отечествена война.

ВИЖТЕ ШЕСТВИЕТО НА „ БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК” В ГАЛЕРИЯТА

В България вторият празник се празнува в 49 града, с така наречен шествие на „ Безсмъртния полк”, оповестява NOVA. С него се почитат починалите във войната против фашизма.

Руски байрак се развя над Статуята на свободата

Путин, Вучич и Нетаняху в Москва за Деня на успеха

Пред паметника на Съветската войска в Княжеската градина и пред паметника-костница в квартал „ Лозенец” изключителният и пълномощен дипломат на Руската Федерация в България, аташето по въпросите на защита и чиновниците на посолството на Русия поставиха венци и цветя.

Преди това, в 9.00 часа пред Паметника на незнайния боец се организира боен обред по издигане на националния байрак и на флага на Европа, и поднасяне на венци и цветя.

От там стартира и шествието на участниците в „ Безсмъртен полк - България”, което се насочи към Паметника на Съветската войска.

Участниците в шествието носиха фотоси на свои родственици, починали във Втората международна война и в проведената антифашистка опозиция. Подготвени бяха 30 табла с имената на 13 000 жертви. Развяваха се български и съветски флагове.

Шествието не се размина без произшествия. По време на поднасянето на цветя на Паметника на Съветската войска се стигна до малко сборичкване сред хора от Атака и социалисти.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР