Днес енергийният министър Росен Христов е провел среща с ръководството

...
Днес енергийният министър Росен Христов е провел среща с ръководството
Коментари Харесай

Може да укротим инфлацията, ако овладеем цените на горивата

Днес енергийният министър Росен Христов е провел среща с управлението на “Лукойл нефтохим ” и “Лукойл България ”. По време на диалозите с двете компании са разисквани цените на горивата и ограничения за това по какъв начин да бъдат намалени. 

“Обсъдихме ограниченията, които ние бяхме подготвили в границите на спешния щаб и от другата седмица започва нова работна група с представители на двете компании, с цел да приключим започнатото и да намерим решение за трайно усъвършенстване за цените на горивата ”, съобщи по време на брифинг Христов.

“Вървим по проекта, който обявихме през цялото време ”, добави той. 

“В рамките на щаба от първия ден се готвихме за тази среща през днешния ден и за стартирането на работната група. Бяха проучени всички благоприятни условия на страна. Подготвени сме и чакаме идната седмица ”, съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

“Горивата са съставен елемент от цената на всяка една стока, която използваме. При инфлация над 17% в България - е опция да я податлив, в случай че успеем да овладеем цените на горивата ”, сподели още той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР