Днес експерти на Държавен фонд Земеделие и Министерство на земеделието,

...
Днес експерти на Държавен фонд Земеделие и Министерство на земеделието,
Коментари Харесай

Експерти са проверили първата от 14 къщи за гости по европрограма

Днес специалисти на Държавен фонд " Земеделие " и Министерство на земеделието, храните и горите са ревизирали къща за посетители в Лясковец, финансирана по Програмата за развиване на селските региони и не са разкрили нарушавания, разгласи пресцентърът на земеделското миннистерство.

Инспекторите започнаха изненадващи инспекции в 14 къщи за посетители в страната - туристически обекти, които аплайват за финансиране за съоръжение или създаване по Програмата за развиване на селските региони.

" Къщата за посетители в Лясковец, съществува от 2015 година и се употребява по предопределение, има указател на нощувките и гостите ", разгласи след осъществената инспекция Стефан Спасов, шеф на отдел в министерство на земеделието. Той добави, че къщата е посещавана от български и задгранични туристи - от Португалия, Франция и Румъния. На месец са регистрирани към 150 нощувки, което приблизително е към 5 нощувки дневно. При инспекциите са показани документи за нощувки от ноември 2015 година до сегашния миг, което значи, че къщата работи по предопределение. Представени са документи за платени налози за всички години - от 2015 до 2018 година Платени за 2019 година са и туристическите такси към Община Лясковец.

Проверките би трябвало да приключат доникъде на юни. Ако бъдат открити нередности, притежателите ще би трябвало да връщат към този момент получените пари, а тези които в този момент аплайват с планове няма да бъдат утвърдени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР