Днес една от най-старите патриотични формации в България чества 130

...
Днес една от най-старите патриотични формации в България чества 130
Коментари Харесай

ВМРО тържествено отбеляза 130 години от основаването си

Днес една от най-старите патриотични обединения в България празнува 130 години от основаването си.  Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) е основана от Дамян Груев, Иван Хаджиниколов, доктор Христо Татарчев, Петър Попарсов, Антон Димитров и Христо Батанджиев през далечната 1893 година в Солун, като организация на българското население в Македония и Одринско, бореща се за освобождението на двете области, които по силата на Берлинския контракт (1878) остават в рамките на Османската империя.
Прочетете още
Организацията има бурна и спорна история, а политическата ѝ активност е възобновена през 1990 г със основаването на ВМРО-СМД (Съюз на македонските дружества).

Днес ВМРО-БНД (Българско национално движение) е правоприемник на идеалите на дълга поредност герои, борещи се за свободата и обединяването на българския народ в една страна. Този народен блян води членовете на партията във всичките им дейности и сплотява генерации наследници на българите от Одринско и Македония, без значение къде се намират по света.

Заедно в коалиция “Съединени за Пловдив ”, организацията на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив застана зад кандидатурата на Славчо Атанасов, който е член на партията и към този момент имаше сполучлив мандат през 2007-2011 година

Актуалните социологически данни отреждат на Атанасов присъединяване в балотажа на 5 ноември и безапелационен резултат за листата на общинските съветници на обединението. 

За Славчо Атанасов, Вътрешна македонска революционна организация и претендентите от коалиция “Съединени за Пловдив ” можете да гласувате с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР