Днес една от любимите ни актриси, която ни очарова с

...
Днес една от любимите ни актриси, която ни очарова с
Коментари Харесай

Фелисити Джоунс на 36 – английски чар и непринуден талант

Днес една от обичаните ни актриси, която ни очарова с играта си и непринудената си хубост, става на 36!

Фелисити Роуз Хадли Джоунс е родена на 17 октомври 1983 година в Бирмингам , само че израства в Борнвил, село на юг от Бирмингам. Майка ѝ работи в рекламата, татко ѝ е публицист, има и по-голям брат. Има и италиански корени – една от прабабите ѝ е от италианския град Лука. Чичо ѝ Майкъл Хадли е артист, което провокира интереса на Фелисити да стартира да играе като дете.

 Фелисити Джоунс Getty

Тя стартира професионалната си актьорска кариера още на 12 години , появявайки се в „ Търсачи на съкровища “ (1996). Джоунс продължава с ролята на Етел Халоу в телевизионния сериал „ Най-непохватната магьосница “ и неговото продължение “Weirdsister College “, а също има функции в радио-пиеси.

Вижте в галерията ни най-стилните моменти на Фелисити Джоунс >>>

От 2006 година Джоунс се появява в голям брой филми, в това число „ Абатството Нортангър “ (2007), „ Завръщане в Брайдсхед “ (2008), „ Шери “ (2009), „ Бурята “ (2010), „ Невероятният Спайдър-Мен 2 “ (2014) и „ Истинска история “ (2015). Изпълнението ѝ във кино лентата от 2011 година „ Луди от обич “ бе посрещнато с аплодисменти от критиците и получи справедливо доста награди, в това число специфичната премия на журито на филмовия фестивал в Сънданс.

 Фелисити Джоунс Getty

През 2014 година представянето ѝ като Джейн Хокинг в „ Теорията на всичко “ също се сблъска с признанието на критиците, като получи номинации за „ Златен глобус “, SAG, БАФТА и „ Оскар “ за най-хубава актриса. През 2016 година Джоунс взе участие в приключенския трилър „ Ад “, както и в „ Rogue One: История от Междузвездни войни “ като Джин Ерсо , а в същата година получи премията БАФТА за английски актьор на годината.

През 2013 година Джоунс се раздели със скулптора Ед Форниелес, с който се срещат в Оксфорд и са дружно 10 години. През 2015 година тя стартира да излиза с режисьора Чарлз Гард. Годежът им беше разгласен през май 2017 година, а двойката се ожени през юни 2018 година

Към галерията >>>
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39855/39855321/1600-399-oktomvri.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Щастливите девойки пътуват Октомври -->  Ждрелото на река Ерма – съвършеният избор за еднодневна екскурзия Щастливите девойки пътуват Ждрелото на река Ерма – съвършеният избор за еднодневна екскурзия  На лов за завършения в Малта Щастливите девойки пътуват На лов за завършения в Малта  Стобските пирамиди: съвършена еднодневна разходка от София Щастливите девойки пътуват Стобските пирамиди: съвършена еднодневна разходка от София Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР