Днес единствено от БСП се отзоваха на поканата на ПП-ДБ

...
Днес единствено от БСП се отзоваха на поканата на ПП-ДБ
Коментари Харесай

След новата среща: ПП-ДБ и БСП откриха припокриване по много теми

Днес само от Българска социалистическа партия се отзоваха на поканата на ПП-ДБ и " Спаси София " за диалози по политики за развиване на столицата. И установяваха след срещата, че имат припокриване по доста тематики, само че и съществени разминавания. Разговорите сред двете обединения обаче не престават.

Изборът на ръководител на общинския съвет не е бил обсъждан.

От " Възраждане " отхвърлиха поканата за нова среща, тъй като всичко по политиките за София било изговорено и действителната причина за тази покана била търсенето на поддръжка за кандидатурата на ПП-ДБ за ръководител на Столичен общински съвет.

" Личността не е проблем. Тоест дали аз ще се откажа или ще остана претендент очевидно не е това " препъникамъка " да бъде определен ръководител на общинския съвет. Но отговрът на този стадий преди да са извършени всичките нужни диалози за единодушие по политики и цели, мисля, че е прекомерно рано да бъде даден ", твърди Борис Бонев.

В идващите седмици ще се разберем кой ще е новият ръководител на Столичния общински съвет, сподели Ваня Григорова след срещата на общинските съветници от БСП с техните сътрудници от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (Спаси София).

Според Григорова тезата, че може да се стигне до нов избор на общински съветници в столицата е била нечиста сделка. БСП-София остава зад кандидатурата за ръководител на СОС на Диана Тонова.

И Григорова, и Иван Таков определиха срещата като градивна и оповестиха, че евентуално в сряда разговорът ще продължи.

В отговор на въпрос дали от Българска социалистическа партия биха подкрепили различен претендент на ПП-ДБ за ръководител на СОС, вместо Борис Бонев, Ваня Григорова изясни, че първо би трябвало са се разбере кой би бил той.

И в този момент имаме съгласие по някои от тематиките, само че имаме и съществени разлики по генерални структурни въпроси, добави тя.

Според Бонев не е обсъждан въпросът за новия ръководител на СОС, макар че е станало ясно, че казусът не е в личността на претендентите. По огромна част от огромните тематики за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма единодушие, те не са толкоз доста, само че най-хубавото е, че те не са непреодолими, сподели Бонев.

Постигнахме кардинално единодушие, че даже да има неща, за които не можем да реализираме единодушие, по-добре да свършим всички останали, за които имаме – в сфери като антикорупция, проверка на ръководството на ГЕРБ, комуналните услуги, методът, по който стотици милиони от налозите на софиянци се харчат всяка година, сподели той.

Бонев добави, че от ГЕРБ не са дали отговор на поканата за среща.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР