Днес един мъж тук ме попита къде трябва да сме

...
Днес един мъж тук ме попита къде трябва да сме
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: България трябва да е там, където бащите няма да загиват с пушка в ръка

Днес един мъж тук ме попита къде би трябвало да сме ние, като нация

Няма ги жълтите павета, не се виждат. Отгоре им са хора като мен и теб. Стоим и надигаме врат да забележим лицата на гласовете, които помним.

Помним ги още от времената, когато и ние бяхме момчета. И отново бяхме на тия пусти павета, с цел да викаме за същата независимост, която очевидно не остарява с нас.

Днес един мъж тук ме попита къде би трябвало да сме ние, като нация. С кого да сме, съгласно мен. Отговорих му простичко:

Ние би трябвало да сме там, където имаме опция да се развиваме, да печелим, с цел да устояваме децата си, които да се учат да бъдат положителни, рационални хора. Трябва да сме тук, където сме - надалеч от варварското отношение към непознати и свои. Далече от болшевишката воля да се мачка всяка друга мисъл и самодейност, която не е в полза на просташката въоръжена върхушка. Мястото ни, освен географски, само че и цивилизационно, е тук, в Европа и Европейски Съюз. А военният съюз на НАТО дава някаква гаранция на нашите деца, че бащите им няма да загинат с пушка кремъклийка в ръка, до момента в който се пробват да бранят родината си от танковете на агресорите. Понеже тъкмо по този начин умират сега бащите в Украйна.

Радослав Бимбалов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР