Днес е време да отдадем почит на един от най-вдъхновяващите

...
Днес е време да отдадем почит на един от най-вдъхновяващите
Коментари Харесай

Спомен за необикновено храбрия холивудски герой: ако бе жив, днес Патрик Суейзи щеше да навърши 67

Днес е време да отдадем респект на един от най-вдъхновяващите холивудски артисти - Патрик Суейзи!

Роден е на 18 август 1952 година в Хюстън, Тексас.

Майка му Патси Суейзи се е занимавала с хореография и е един от създателите на Хюстънският балет. Баща му Джеси (Бъди) Суейзи, израснал като каубой, някогашен боксьор, работил в месарница. Като дребен Патрик тренира с брат си Дон карате. Учи при майка си балет и взе участие в театрални представления.

В началните и горните класове на гимназията се занимавал с музика, гимнастика, балет, карате, ветроходство, кънки и скокове във вода. През 1970 година учи последна година в гимназия „ Уолтрип “.

Семейството му няма задоволително пари, с цел да учи в лицей и по тази причина взема решение да направи всичко допустимо да го виждат, с цел да си обезпечи стипендия.

Тогава животът му се трансформира вечно. Травма за цялостен живот – счупват лявото му коляно, множеството от връзките се скъсват на две, изцяло съсипвайки ставата.

Продължава да тренира и получава стипендия по гимнастика. Влюбва се от пръв взор в една от най-хубавите гимнастички на майка му – Лиса. От 1975 година е женен за Лиса Нийми. Двамата не престават да танцуват, с цел да станат прима балетисти на международно равнище.

Следват голям брой от пункции и интервенции на коляното на Суейзи. В Ню Йорк живеят с малко средства и по тази причина одобряват всякаква работа: преподават джаз, акробатика, гимнастика, дърводелство и разработване на мебели.

През 1977 година се свързва с един сътрудник за гении на име Боб Ле Монд (на който майката на Патрик дава подтик да влезе в бизнеса). Суейзи отива с Лиса в Лос Анджелис, откакто събират задоволително пари.

Точно когато свършват парите, му оферират роля – „ Скейттаун, Съединени американски щати “. Участва в пиеси и чака своя звезден момент – основна роля.

Две години по-късно банкрутират и стартират да се занимават отново с дърводелство и тъкмо тогава като характерен филм на Холивуд му оферират основна роля във кино лентата „ Ренегатите “. Купува първата си кола. Франсис Форд Копола му предлага роля във кино лентата „ Аутсайдерите “.

Патрик оказва помощ от самото начало на актьорите за каскадите.

През 1984 година взе участие във кино лентата „ Необикновена смелост “. Става прочут с филмите „ Мръсни танци “ (Dirty Dancing) и „ Призрак “ (Ghost).

Умира на 14 септември 2009 година от рак на панкреаса.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР