Днес е Велика Събота. В последния ден от Страстната седмица

...
Днес е Велика Събота. В последния ден от Страстната седмица
Коментари Харесай

Днес е Велика Събота

Днес е Велика Събота. В последния ден от Страстната седмица православната черква напомня погребението и слизането в пъкъла на Исус Христос.

" В края на деня час преди среднощ стартира и празничната великденска работа, за символиката на този ден ", изяснява пред БНР Врачанският митрополит Григорий.

" Това е един необикновен ден, който приключва Страстната седмица и който е денят сред страданията, разпятието и погребението на Господ Исус Христос и неговото славно възкресение от мъртвите ", съобщи митрополит Григорий, който е включен в състава на българската църковно - държавна делегация.

Тя отпътува за Ерусалим, с цел да получи и донесе довечера у нас Благодатния огън.

" Огънят ще бъде доставен някъде към 19 часа на летище " София ". След като бъде посрещнат тържествено, делегации, които ще бъдат от всички епархии, ще го понесат във всички краища на страната ", разгласи той.

" Благодатният огън всяка година слиза часове преди празника по невероятен метод в параклиса на Божи гроб в Ерусалим, а в началото пламъкът има необикновени свойства, споделя още митрополит Григорий. - Едно знамение, с което Господ Исус Христос свидетелства за своето възкресение и свидетелства също за своята огромна обич към човечеството. "

Тържествените богослужения за Възкресение Христово в цялата страна ще стартират в 23,30 часа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР