Днес е Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един

...
Днес е Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един
Коментари Харесай

Ти си родила незалязващата Светлина – просвети ослепялата ми душа

Днес е Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един от най-големите християнски празници, празнуван еднообразно и от православни, и от католици и от други християнски обединения. Според преданието на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, с цел да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото й тяло. 

Молитва към Пресвета Богородица

Възпявам Твоята берекет, Владичице, и Те апелирам: облагодати мозъка ми.Научи ме право да вървя по пътя на Христовите заповеди.Укрепи ме да бодърствувам в ария, като прогониш (от мен) съня на унинието.С Твоите молби, Богоневесто, развържи мене, окования с веригите на грехопадението.Нощем и през деня ме пази, като ме избавяш от враговете, които ме атакуват.Ти си родила Животодателя Бога — оживи мен, умъртвения от пристрастеностите.Ти си родила незалязващата Светлина — просвети ослепялата ми душа.О, дивна палато на Владиката, направи от мене дом на божествения Дух.
Ти си родила Лекаря — излекувай многолетните пристрастености на моята душа.Обхванат съм от вълните на житейската стихия — насочи ме в пътя на покаянието.Избави ме от безконечния огън, от злия червей и от тартара.Не допускай да стана наслада на бесовете, тъй като съм виновен в доста грехове.
О, Пренепорочна, обнови мене, изхабения от безчувствени съгрешения.Направи ме недосегаем за всяка тъга и умоли (за мен) Владиката на всички (твари).Удостой ме да получа небесно забавление с всички светии.
Пресвета Дево, чуй гласа на Твоя излишен раб.Дай ми, Пречиста, ручеи от сълзи, които да очистят сквернотата на душата ми.Непрестанно ти придавам от сърце стенания: бъди усърдна, Владичице.Приеми моето молитвено служение и принеси го на милосърдния Бог.
Ти си по-висша от ангелите, издигни ме над светското смесване.Светоносна небесна протекция, осени ме с духовна берекет.Ръце издигам и устни, осквернени от нечистотия, разтварям за хвалба, Всенепорочна.
Избави ме от душегубни беди, като старателно умоляваш Христа,Комуто прилича чест и поклонение,сега и постоянно, и во веки веков,амин.
Източник  
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР