Днес е Световният ден в памет на жертвите на катастрофи.

...
Днес е Световният ден в памет на жертвите на катастрофи.
Коментари Харесай

Днес е световният ден в памет на жертвите на пътя

Днес е Световният ден в памет на жертвите на произшествия. Вече 25 години той се организира пред третата неделя на ноември. " Всеки път има своята история " е мотото на самодейността по отбелязване на деня, осведоми Светованата здравна организация (СЗО).

На всеки 6 минути някой умира по пътищата на Европа - 230 души всеки ден, 83 хиляди души всяка година ", демонстрира европейската статистиката.

Същевременно през 2017 година по пътищата на България са регистрирани 6 888 тежки пътнотранспортни пооизшествия, в резултат на които са починали 682 души и са ранени 8 680 души. Най-голям е броят на произшествията поради неправилни дейности на водачите - 6 548 случая, като 30.6% от тях се дължат на превишена и несъобразена скорост, напомня СЗО.

Организации като Световната здравна организация, Европейския съюз, Организация за икономическо съдействие и развиване, Световната банка и Икономическата комисия за Европа на Организация на обединените нации предлагат използване на метода на " безвредни системи " за обезпечаване на пътната сигурност. Той произлиза от европейски страни като Швеция и Норвегия и се основава на три основни правилото.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР