Днес е Световният ден на усмивката. Отбелязва се от 1999

...
Днес е Световният ден на усмивката. Отбелязва се от 1999
Коментари Харесай

Световният ден на усмивката е - ето някои интересни факти за нея

Днес е Световният ден на усмивката. Отбелязва се от 1999 година през първия петък на месец октомври по концепция на американския художник на реклами Харви Бол, основал през 1963 година фамозната жълта емблема на усмивката, която предшества така наречен емотикон.

По този мотив в уеб страницата Бюти енд типс можем да открием няколко любопитни обстоятелството за усмихнатото изражение:

Усмивката е първото лицево изражение

Бебетата се усмихват още в майчината вътрешност и директно след раждането. Усмивката не се учи, тя е инстикт. Новородените се усмихват най-вече в съня си. Необходими са към шест седмици, преди да се появи първата усмивка в будно положение.

Усмивката е универсална

По света прегръдките, ръкостискането и поклонът могат да значат разнообразни неща. Усмивката обаче на всички места издава едно и също нещо - благополучие и доброжелателство.

Усмивката е заразна

Това не е единствено мит, усмивката в действителност е заразна. Проучване, направено в Швеция, е открило, че за хората е мъчно да се мръщят, когато следят ухилен човек, и в последна сметка му отвръщат със същото изражение.

Когато се усмихваме, се отделят ендорфини

Усмивката, даже и подправената, кара тялото да отделя ендорфини - хормони, допринасящи за положителното въодушевление и противодействащи на напрежението.

Съществуват 19 разнообразни вида усмивка

Изследователи са разпознали 19 разнообразни вида усмивка - от учтива и обществена до необятно ухилена мимика.

Усмивката се чува

Усмивката може да бъде чута в телефонен диалог защото въздейства върху интонацията. Именно заради тази причина чиновници, работещи с клиенти по телефона, се образоват да се усмихват, с цел да звучат гласовете им по-предразполагащо.

Усмивката се вижда от далечно разстояние

Хората са в положение да разграничат усмивка от над 90 метра - дарба, която са придобили, с цел да разграничават другар от зложелател.

Усмивката удължава живота

Хората, които се усмихват постоянно, живеят по-дълго от тъжните и ядосани човеци. Това се изяснява със способността на усмивката да подтиква имунната система, повишавайки равнищата на хормона кортизол.

Усмивката прави дамите по-привлекателни, в сравнение с гримът

Дами, умерено можете да преустановите пръскането на пари за грим - усмивката ви прави по-привлекателни. В проучване експерти са открили, че 70 % от участвалите в него мъже намират за по-атрактивни усмихнатите дами, в сравнение с гримираните. Интересното обаче е, че същото не важи за мъжете. Проучване на Американската асоциация на психолозите разкрива, че дамите избират мрачните представители на мощния пол пред усмихнатите.

Усмивката може да Ви донесе покачване

Установено е, че вероятността да бъдат нараснали е по-голяма за усмихнатите чиновници, защото началниците ги мислят за по-лесни за сработване и по-надеждни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР