Днес е световният ден на сърцето. Д-р Мариана Контева, която

...
Днес е световният ден на сърцето. Д-р Мариана Контева, която
Коментари Харесай

Реномиран кардиолог посочи основните причини, заради които хората получават високо кръвно

Днес е международният ден на сърцето. Д-р Мариана Контева, която управлява бургаска клиника и е инвазивен кардиолог там, разяснява, че не счита, че болният човек може да се зарадва на живота. Контева разяснява, че непрекъснато се откриват аргументи кое води до болесттите.

Генетичната предразположеност неизбежно е едно от тях, написа Zdrave.to.

Тя съобщи, че най-малко един път в годината би трябвало да се изследват индикаторите на кръвта, тъй като доста хора живеят с висок холестерол без да знаят. 

Тя е безапелационна, че българинът e спрял да живее, да спортува, да се разхожда. „ Стресът за децата също е голям, доста от тях са със затлъстяване. Ядем доста храна на открито, нямаме време да готвим ”, споделя тя. Според нея това са главните аргументи хората да имат високо кръвно.

По думите ѝ дали лекуването да бъде с медикаменти или не, зависи от преценката на лекаря и положението на самия пациент, тъй като от време на време това е неизбежно.

„ Първите минути след инфаркт са най-решаващи ”. Контева изясни, че болките могат да бъдат на разнообразни места, при дамите един от признаците може да бъде даже физическо неразположение. Тя е безапелационна, че е добре човек незабавно да се обърне към доктор, а не да се самолекува. На финала тя предложи на феновете постоянно да се преглеждат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР