Днес е страхотен женски празник. Светицата решила да посвети живота

...
Днес е страхотен женски празник. Светицата решила да посвети живота
Коментари Харесай

Приказни имена черпят днес! Вижте иконата на светица, която възпира болести и беди

Днес е страховит женски празник. Светицата решила да посвети живота си на Исус Христос, по тази причина напуснала избягала от вкъщи си. Установила се на остров Коа. Там тя наела бедна къща и помолила да я назовават Ксения (странница). По-късно била отдадена за дякониса. Тя водила величествен живот. Колкото била строга към себе си, толкоз била милосърдна и нежна към своите сестри.
Преп. Ксения Римлянка била щерка на сенатор и носила името Евсевия, което означавало "благочестива ". Нейните родители я сгодили за един сенатор. По-долу ви представяме иконата на друга светица, която също е Ксения, само че от Петербург. Споделяме я, тъй като е доста мощна и оказва помощ на хората в неволя! Ксения Петербургска е почнала да твори чудеса и да оказва помощ на хората, най-много на дамите още преживе.След гибелта и параклиса над гроба и в Санкт Петербург станал място за поклонение на доста хора и е такова и до през днешния ден. По молитвите на блаженната Ксения страдащите се изцелявали, в фамилиите наставал мир, а търсещите работа намирали най-подходящата за тях. На блаженната Ксения Петербургска се молят за омъжване, за здраве, за обич, за бременност, за деца и при всевъзможни тежки обстановки. Как пази иконата Иконата на света блаженна Ксения пази от потребности и злословия, избавя от неприятни мисли и смелост, защищава от измами и двуличие. На святата се молим с молба да отстрани бедите от градовете и страната. В дома нейната икона ще стане бариера за заболявания и скърби. Блаженната света Ксения е една от най-почитаните съветски светци – “утешаваща всеки, който и се помоли” – по този начин я назовават хората.
За какво оказва помощ иконата Иконата на света блаженна Ксения оказва помощ на дамите да се омъжат успешно, и да живеят със брачна половинка си в обич и единодушие. Молитвата пред светицата дава сили, учи на примирение, укрепва вярата. Молят св.Ксения за благословия в идна работа. Иконата спомага за реализиране на триумф във всички сфери на живота. Родителите се молят на св.Ксения за помощ при възпитанието на децата и за отличен триумф в учебно заведение. А тези, които нямат деца и се молят да им помогне да имат. Към св.Ксения Петербургска се обръщат в най-различни тежки житейски условия. Днес ви представяме една молитва, която ще ви помогне, в случай че сте изпаднали във финансови компликации или търсите работа. Казват за нея, че оказва помощ за сбъдване на стремежи и реализиране на цели. Родителите е належащо да я изричат при проблеми със своите деца, или в случай че нямат, тя ще ги подари с чеда. Тази молитва оказва помощ на фамилните да живеят в обич и съгласие, а на самотниците- да намерят своите половинки. Молитва към света блажена майка Ксения Петербургска О, света всеблажена майко Ксения! Ти си живяла под покрива на Всевишния, знаена и укрепявана от Богомайката, търпяла си апетит и жадност, мраз и задух, непочтеност и гонение, поради което си получила от Бога дара на проницателност и да вършиш чудеса, а по този начин също да си почиваш под сянката на Всемогъщия. Сега светата Църква те популяризира като благоуханно цвете. Стоейки пред мястото на твоето заравяне пред твоя свят облик, като пред жива и съпребиваваща с нас, ние ти се молим: приеми нашите просби и ги принеси на Престола на Милосърдния Небесен Отец, тъй като имаш безстрашие към Него, и изпроси за прибягващите към тебе постоянно избавление, обилно благословение за всички наши положителни каузи и предприятия, освобождение от всички беди и скърби. Застани с твоите свети молебствия пред Всемилостивия наш Спасител, тъй като ние сме недостойни и неверни. Помогни, света блажена майко Ксения, младенците да бъдат огряни със светлината на Светото Кръщение и да се запечатат с печата на дара на Светия Дух, децата да се възпитат във религия, почтеност, боязън Божий и да преуспяват в положителното учение; болните и недъгавите изцери, на фамилните дарувай обич и единодушие, монашестващите удостой да се подвизават с положителния героизъм, като ги запазваш от зли ругатни, духовните пастири утвърди със силата на Светия Дух, народа и страната ни резервира в мир и успокоение, за лишените в предсмъртния час от причащение със Светите Христови Тайни се помоли. Ти си наша вяра и очакване, ти ще чуеш бързо моленията ни, ти си нашето освобождение и по тази причина ти принасяме признателност и дружно с тебе славим Отца и Сина и Светия Дух, в този момент и всеки път и во веки веков. Амин.
На 24 Януари имен ден честват Аксения, Аксиния, Ксения и Оксана.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР