Днес е премиерата на новото за България приключенско риалити „Игри

...
Днес е премиерата на новото за България приключенско риалити „Игри
Коментари Харесай

Сърчаджиева издаде куп тайни, свързани с...

Днес е премиерата на новото за България приключенско риалити „ Игри на волята “. На дребния екран още веднъж се завръща известната актриса Александра Сърчаджиева, която влиза в ролята на водеща на шоуто.

Тя споделя какъв е форматът на предаването, какво следва да гледаме всеки работен ден по Нова телевизия, по какъв начин протича снимачният развой по родното Черноморие и нейните наблюдения върху правенето на качествени риалити продукции в страната.

Освен това актрисата разкрива в кои постановки ще вземе присъединяване и какво мисли за актуалното българско кино, както и отношението на Холивуд към звездите.

Коя е тя?
Александра Сърчаджиева е известна българска актриса и телевизионна водеща. Родена е на 20 май в София.

Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Здравко Митков.

Играе в разнообразни пиеси в театъра, измежду които “Ножица – трепач”, “Процесът против Дон Жуан”, “Чайка” и други.

Има участия в редица български филми, измежду които “Турски гамбит”, “Шивачки”, “Пъзел” и други.

Изявява се и в хитовите сериали “Откраднат живот” и “Господин Х и морето”.

Водеща е на няколко издания на риалити предаването “Биг/Вип Брадър”.

Ето какво сподели Сърчаджиева в изявление за в. Труд:

– Алекс, стартира първият сезон на новото за България риалити предаване „ Игри на волята “, в което ти си водеща. Разкажи ни в резюме за формaта и какво да чакаме на 6 септември, когато ще бъде излъчен първият епизод от шоуто по Нова телевизия?
– „ Игри на волята “ е международен формат, който вършим за първи път в България. Имаме 24 участници разграничени на три племена, формирали неповторимата българска националност – траки, славяни и прабългари.

Изплуваха пикантни неща за Алекс Сърчаджиева от задкулисието на 'Игри на волята "

Предаването ще се излъчва всеки ден от понеделник до петък, като във всеки епизод участниците ще влизат в разнообразни борби. Понеделник е борбата за територия, която дефинира кое племе къде ще живее. Победителите живеят във вила с басейн, в която имат всички улеснения и обилие от храна и питиета.

Вторите живеят в рибарска хижа, в която имат покрив над главите си, а нашият капитан Бялото Мите им демонстрира тънкостите на риболова и единствено от тях зависи дали ще имат храна. Последните живеят на плажа, под звездите, където нямат нищо и им се постанова да оцеляват.

Освен отлична физическа подготовка, 24-мата участници в приключенското риалити ще показват и качества, с които нацията ни се отличава – мощен дух, устойчивост и почитание към вековните обичаи.

– Не е загадка, че снимате по родното Черноморие от известно време и към този момент си се срещнала добре с участниците. Какво е твоето усещане от тях, съумяха ли да те изненадат – и позитивно, и отрицателно?
– Да, снимаме на над 10 местоположения в Странджа и по българското Черноморие, разкривайки освен хубостта, само че и историята на тези забележителни места. Участниците ме изненадват всеки ден. Никога няма да не помни първата ни номинационна битка…

След трагичния край, и двамата участници плачеха – единият от наслада, другият – от тъга.

Още тогава разбрах, че предаването е особено и че щом още на петия ден ни обземат такива страсти, няма по какъв начин да не е забавно до края. Освен това имаме участник, който радикално се промени след присъединяване си в шоуто и ни показа, че за първи път в живота си е намерил същинско семейство.

– Тази година няма известни персони, които да се състезават за огромната премия от 200 000 лв.. Според теб по какъв начин щяха да се показват родните звезди, в случай че бяха сложени пред същите тествания?
– На всеки човек в това премеждие ще му е пъклен мъчно, без значение дали е прочут или не. Изисква се, с изключение на да си извънредно добре квалифициран физически, да имаш бързо мислене и да си пълководец.

Кастингът е извънредно значим и считам, че сътрудниците са свършили чудесна работа с подбора тази година. Колкото до известните, сигурно имаме известни хора, които биха се справили, и такива, които не биха имали късмет.

Алекс Сърчаджиева остави щерка си при риалити герои СНИМКИ

– Разкажи ни малко повече за твоята роля в шоуто. От фотосите, които сме видели до този миг, виждаме, че имаш доста забавни визии.
– Да, вярно си видял. Визията ми е друга във всеки епизод, като всеки ден за нея се отделят близо три часа от екипа на стилистите, фризьорите и гримьорите.

Моята роля в „ Игри на волята “ е обвързвана с ежедневните борби, когато участниците се срещат на Арената. Аз ги посрещам, срещам ги с играта която им следва, и им описвам някоя от легендите, обвързвана или с играта, или с местността, в която сме.

Историите, които приготвят нашите сценаристи, са страхотни и е едно от обичаните ми неща на терен, тъй като самата аз научих доста нови неща за Странджа.

– Как реши да участваш в предаването, от кое място пристигна поканата и дълго ли обмисляше дали да приемеш?
– Аз към този момент няколко години работя с продуцентите от „ Олд Скуул “ и поканата пристигна от тях. Ако би трябвало да съм почтена, първоначално малко се стреснах, тъй като не си се представях в сходна роля.

Сега, през днешния ден, мога умерено да кажа, че съм извънредно признателна за тази опция, това е предизвикателство и за мен самата, научих доста.

– Може да се каже, че ти си „ деец “ в риалити форматите у нас, неведнъж си била водеща на другите издания на „ Вип Брадър “. Каква е твоята оценка за работата по подобен вид излъчвания в България?
– Оле-ее, деец звучи все едно завършвам с тази работа (смее се). Хората не си дават сметка какво в действителност седи зад сходни излъчвания. Екипът ни е от над 130 индивида, изключителни експерти, като всеки един знае тъкмо защо е тук и какво зависи от него.

– Смяташ ли, че в тази сфера се доближаваме до качественото наличие на западни формати, да вземем за пример?
– Смятам, че българските екипи не отстъпват по нищо на всеки непознат екип, даже в противен случай. По време на фотосите пристигна съветник от Колумбия и стана ясно, че те да вземем за пример за една борба се приготвят с месеци, а ние тук снимаме по две дневно!

Но е ясно, че пазарът дефинира бюджетите и в последна сметка ние работим на доста дребен пазар и се съобразяваме със обстановката, в която сме.

– Неотдавна извърши една от основните функции в българския сериал „ Господин X и морето “. Планираш ли присъединяване и в други телевизионни поредици?
– Да не забравяме, че аз въпреки всичко съм актриса и доста обичам и желая да играя. Водя диалози за няколко разнообразни плана, ще забележим какво ще излезе.

– Като водеща на дребния екран или на сцената в театъра се чувстваш по-добре?
– Всяка една роля ми дава нещо друго и не мога да кажа, че обичам едното повече от другото. Чувствам се добре и пред дребния екран, усещам се прелестно и в театъра.

– Предстои началото на новия сценичен сезон, в кои постановки може да те види публиката?
– Ще играя в няколко представления, измежду които са: „ Терапевти “, „ За какво ви е Дон Кихот “, „ Укротяване на опърничавата “, „ На другата заран “. Като несъмнено, след фотосите на предаването „ Игри на волята “ незабавно влизам в подготовки.

– Има ли роля, която мечтаеш да изиграеш, без значение дали става въпрос за телевизия или спектакъл?
– Не, няма такава. Всяка една роля, било в театъра, киното или малкия екран, ми дава нещо ново и ме учи.

– Какво би определила като мъчно за пресъздаване онлайн – било то облик в театъра или водене на тричасово предаване онлайн по малкия екран?
– Всяко зрелище е ново, без значение дали го играем за първи или петдесети път. Всеки път те гледат нови очи. Никое зрелище не се повтаря и в никакъв случай не е същото като преди.

Живият ефир пък е нещо супер мъчно и те учи по какъв начин да се измъкваш от обстановки. Така че всичко, което се прави онлайн, изисква цялостна централизация, тъй като втори дубъл няма.

– Ти си образец за работеща майка в родния шоубизнес. Как съчетаваш грижите за щерка ти София и професионалните отговорности?
– Аз съм една от многото такива майки, с тази разлика, че животът ми е на показ и някой е решил, че е забавно да се разисква. Справям се с двете неща, признателна съм, че имам другари, които оказват помощ, когато се постанова.

– Следиш ли новините, значимо ли е за теб да бъдеш непрекъснато осведомена какво се случва в страната?
– Разбира се, че проследявам и се вълнувам какво се случва в страната, като съм избрала тук да пораства щерка ми. Както всеки човек се интересувам и осведомявам.

– Прави усещане, че театрите от години съвсем постоянно се пълнят и мъчно се откриват билети, до момента в който киносалоните стават все по-празни, като се изключи случаите, в които се излъчва някой блокбастър като „ Отмъстителите “, да вземем за пример. Какви са твоите наблюдения по този въпрос?
– Нямам такива наблюдения, тъй като аз главно отивам на детски филми със София и да ви кажа, и за тях мъчно има билети и залите са цялостни. Освен това има доста прелестен напредък на българското кино и от ден на ден положителни наши филми, които събират аудитория.

Иначе казусът с кината е международен, все по-трудно ще става да накараш хората да вървят на кино, като те действително имат такова в дома си, употребяват платформи като HBO и Netflix, които излъчват продукции на международно равнище.

– Защо съгласно теб към този момент по-рядко се вършат съществени филми и тези от тях, които доближават до нас, като че ли остават незабелязани, за разлика от фентъзитата?
– Правят се всевъзможни филми. Ето, вижте всичко, което прави Стефан Командарев, да вземем за пример. „ Посоки “ беше излъчен на фестивала в Кан, по-късно пред цялостни салони в България.

Сега „ В кръг “ взе две награди на конкурс в Сараево и също се чака с огромен интерес. Спомнете си какво направи и Виктор Божинов с „ Възвишение “… колкото и да е факсимиле фразата, само че в действителност за всеки трен си има пасажери.

– Какво мислиш за протичащото се в Холивуд във връзка с нападателните акции и обвинявания в „ непочтено държание “ против огромни имена? Сякаш публиката бързо се настройва против звездите, без да се замисля дали действително има доказателства за техните действия…
– То към този момент не е единствено в Холивуд, следим какво се случва и с Пласидо Доминго. Разбира се, че съм срещу похищенията над дами или мъже, тъй като в Холивуд обвиняванията валят и от двата пола, само че считам, че когато нещо такова се случи с теб и ти не си окей, си казваш незабавно, а не чакаш 20 години. Сега всичко наподобява като почистване на сметки.

Скандал: Девет дами упрекнаха Пласидо Доминго в секс тормоз, а други шест...

– Смяташ ли, че сходни придвижвания могат да доближат и България?
– Те придвижвания ли се назовават? Не знаех. България не е по друга от всички останали страни и както доста секретарки са и любовници, по този начин и в нашите среди знаем за избор на дадена роля не толкоз поради качествата на артиста.

Според мен всеки има право на избор и би трябвало да пази достолепието си, въпросът е, че всеки схваща тази дума по друг метод.

– Остава ли ти време за отмора около всичките ти занимания и по какъв начин предпочиташ да прекарваш свободното си време?
– Това лято си почивам работейки, тъй като към този момент два месеца сме на морето, само че аз съм на фотоси всеки ден. Доволна съм, че София най-малко съумя да си почине и да се забавлява с екипа, които u обръщаха доста внимание.

Лично аз обичам да извозвам времето си с другари в компания. Не обичам шумните места.

– Какво определяш за най-големия си триумф досега?
– Определям най-големия си триумф като иден. Вярвам, че имам да изиграя още функции и да съм в още нови и вълнуващи планове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР