Днес е премиерата на нов документален филм за живота на

...
Днес е премиерата на нов документален филм за живота на
Коментари Харесай

Излиза нов филм за живота на Лейди Даяна

Днес е премиерата на нов документален филм за живота на Лейди Даяна – " Принцесата ". Режисьор на продукцията е номинираният за Оскар Ед Пъркинс. Той преглежда  стотици часове фрагменти в търсене на моменти,  които да я покажат в една нова и друга светлина пред обществото, 25 години след гибелта ѝ.

Във кино лентата той е употребявал главно архиви,  за да наблюдава живота на Даяна от плаха тийнейджърка до гибелта й на 31 август 1997 година, когато е едвам на 37 години.

Избягвайки изявленията и ретроспективни разбори, които обичайно се употребяват като описателен инструмент в документалните филми, Пъркинс  споделя, че той и екипът му са проучили  сложните връзки сред принцесата, медиите и обществеността и се надяват да провокират страстите на публиката.

„ Този ​​филм в действителност  поставя въпроса за какво   милиони хора по целия свят я приветстваха, когато Чарлз се ожени за нея? Защо през по-голямата част от двете десетилетия на техния брак ние анализирахме всичко, което тя правеше, всичко, което обличаше всичко, което споделяше? И  защо след гибелта ѝ  реагирахме по този невероятен, невиждан метод? ", пита Пъркинс, представен от Нова телевизия.

" Исках да покажа част от историята на Даяна, която никой не знаеше. Да наредя частите на един пропуснат пъзел, който обаче потапя публиката в едно отминало време, с цел да ни покаже какъв брой скъпи са архивите, да ни върне в едни отминали моменти от живота ни.   Да ни накара да насочим камерата към всички нас. Надявам се филмът да подейства като огледало, да ни накара да преразгледаме личния си път, да проучваме визията си за отминалия до тук живот. И най-интересното за мен е да дам отговор на въпроса -   какво беше нашата дейна роля в историята на Даяна? “, допъова режисьорът.

" Принцесата "  излиза на екран в Обединеното кралство от 30 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР