Днес е празникът на Свети Дух, който дава живот на

...
Днес е празникът на Свети Дух, който дава живот на
Коментари Харесай

Църквата почита Свети Дух

Днес е празникът на Свети Дух, който дава живот на всички твари, посредством който ни се подаряват всяка мъдрост, всевъзможни духовни блага и разнообразни добродетели.

Този празник Църквата е открила поради величието на Пресветия и Животворящ Дух, Единосъщен с Бог Отец и Синът Божий. Чрез Него ни се подарява всяка мъдрост, живот, придвижване. Той е източникът на всичко живо.

Светите отци споделят, че Светият Дух не е основан от Отца, не е сътворен, не е роден, само че произлиза от Него. Тази Божествена загадка Православната черква не се взема решение да подложи на размишление, тъй като счита, че Господ открива на индивида единствено толкоз, колкото му е належащо за неговото избавление и доста секрети остават за нас зад непроницаема завеса.

Светият Дух обогатява индивида с духовни блага и плодове духовни, украсява индивида и с многообразни добродетели, прави го дърво положително, плодоносно, създаващо положителни плодове (Матея 7:17).

Плодовете на Духа, по думите на деятел Павел, са: обич, наслада, мир, дълготърпение, доброта, благосклонност, състрадание, честност, благост, себеобуздание (Галатяни 5:22-23)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР