Днес е празник, с който всички можем да се гордеем.

...
Днес е празник, с който всички можем да се гордеем.
Коментари Харесай

Денков: Българското общество има нужда от Съединение

„ Днес е празник, с който всички можем да се гордеем. От една страна Съединението отразява исторически акт, който трансформира ориста на България, а от друга – е знак, който демонстрира от какво има потребност българското общество, в случай че желае да се развива “. С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се поклони пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг по време на тържественото честване на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Премиерът уточни няколко исторически урока от това знаково събитие, които би трябвало да помним и използваме, в случай че желаеме страната ни да върви напред. „ Най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод с вярната дипломация и съдружници, само че даже и тогава може да се наложи да пазиме с кръв триумфите си. Народът ни би трябвало да гледа своите идеали и ползи и да не се подчинява на непознатите “, уточни акад. Денков. Той напомни, че точно освободителката на България от османско господство е най-големият съперник на Съединението.

Целите и общите ни задания, които ни водят към бъдещето като просперираща страна, би трябвало да бъдат ясно дефинирани, с цел да се обединим. „ Не би трябвало да се взираме обратно, да копнеем за едно минало, което в никакъв случай няма да се върне. Нека гледаме към бъдещето. Нека бъдем обединени в това, което ще ни направи сполучливи “, прикани акад. Денков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР