Днес е последният почивен ден за Великден. И въпреки че

...
Днес е последният почивен ден за Великден. И въпреки че
Коментари Харесай

Спират движението на камионите над 12 тона по автомагистралите

Днес е последният почивен ден за Великден. И макар че доста хора са слели дните си с празниците при започване на май, от пътната организация са подготвени със специфични ограничения за облекчение на трафика. Камионите още веднъж ще бъдат спрени от 14:00 до 20:00 ч. вечерта.
На доста места придвижването се затруднява от ремонтите. На автомагистрала „ Тракия” те са на виадуктите на 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. На автомагистрала „ Хемус” също се прави реорганизация на няколко уреди, оповестява Нова телевизия.
Началото на великденските празници се оказа изнервящо за мнозина. Причината – ремонтите, които поради своята неотложност нямало по какъв начин да бъдат отлагани.
„ Както на това оборудване, по този начин и на останалите на „ Тракия” и „ Хемус” се правят поправки, които са безусловно нужни, част от тях са тежки поправки – по долно, по горно строене, замяна на настилка, поправки, които не се осъществявани дълги години”, изясни инж. Иван Василев от АПИ.
От през днешния ден до 10:00 ч. във вторник на „ Тракия” и „ Хемус”, ще има по две ленти за всички прибиращи се към София, даже в правите с поправки.
От пътната организация изясняват, че работата по главните пътища ще продължи най-малко още два месеца, само че през летния сезон пътуването по автомагистралите ще бъде по-лесно.
„ Правим всичко допустимо там, където технологията разрешава и да не се наруши качеството, преди дейния летен сезон да освободим тези съоръжения”, изясни инж. Василев.
Междувременно, водачите би трябвало да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден един екип стопира сред 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили санкции и такси на неизрядните водачи на стойност 570 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР