Днес е последният мач за календарната 2019 година за националния

...
Днес е последният мач за календарната 2019 година за националния
Коментари Харесай

Последен мач за годината и последна надежда за лъч светлина


Днес е последният мач за календарната 2019 година за националния тим по футбол на България. “Лъвовете” се изправят против Чехия на стадион “Васил Левски” в София в последния си дуел от група “А” на европейските квалификации. На този ден тъкмо преди 26 години Господ беше българин, когато на “Парк де Пренс” Емил Костадинов наказа Франция и класира националите на международното състезание в Съединени американски щати. Сега обаче обстановката е много по-тъжна. “Трикольорите” от дълго време изгубиха всевъзможни шансове за класиране на Евро 2020 през квалификациите. Още по-неприятното е, че срещата ще бъде пред прази трибуни поради наказването за расизъм, което ни бе наложено след мача с Англия. Българският ентусиаст обаче ще се надява да види най-малко някакъв лъч светлина в края на тунела, па въпреки и пред телевизионния екран.

България изпраща може би най-лошата година в историята си. Националният тим не записа нито една победа през 2019-а. Всъщност последният триумф на “Лъвовете” бе против Кипър (2:1) в Лигата на нациите на 16 октомври 2018 година. В идващите 12 публични и другарски срещи отборът ни не взе победа и записа 5 равенства и 7 загуби, в това число и срамното 0:6 от Англия.

На този декор, колкото и да е нелогично, “Трикольорите” към момента имат късмет да стигнат до Евро 2020 през плейофа в Лигата на нациите. Затова и днешният дуел не е по никакъв начин незначителен. Това ще е значима инспекция като част от подготовката точно за този плейоф.

Новият селекционер Георги Дерменджиев обаче получи неприятна вест в дните преди мача. Капитанът на отбора Ивелин Попов разгласи, че публично поставя завършек на кариерата си с националната фланелка. Днес за финален път той ще изведе съотборниците си.

Хубавото през днешния ден е, че Чехия към този момент си обезпечи класиране на Евро 2020 и идва в София за протоколен мач. Съперникът надали ще скочи с всички сили в търсене на успеха. Това дава късмет на нашите играчи да се хвърлят крепко и да потърсят триумф за авторитет и за самочувствие. Освен това и Дерменджиев ще може още веднъж да опитва със състава и с тактиката.

Очаква се да има някои промени спрямо другарската среща с Парагвай преди дни. На вратата се чака да стартира Пламен Илиев, а пред него в отбрана ще работят Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Георги Терзиев и Петър Занев. Симеон Славчев ще си партнира с Кристиан Малинов в средата на терена, а Кирил Десподов и Вандерсон ще бъдат на крилата. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад тила му ще го поддържа Ивелин Попов.

Треньорът на Чехия Ярослав Шилхави пък се чака да пусне в игра Вацлик под рамката и Цоуфал, Челустка, Брабец и Борил в защита. Сучек и Крал ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях като плеймейкър ще работи Дарида. Масопуст и Янкто ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Кръменчик.

Европейски квалификации, група “А” :

БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ

Вероятни сформира:

БЪЛГАРИЯ: П. Илиев, С. Попов, Чорбаджийски, Терзиев, Занев, Славчев, Малинов, И. Попов, Вандерсон, Десподов, Д. Илиев

ЧЕХИЯ: Вацлик, Цоуфал, Члустка, Брабец, Борил, Крал, Сучек, Масопуст, Дарида, Янкто, Кръменчик

Стадион: “Васил Левски”, София

Съдия: Сергей Карасьов (Русия)

Начало: 19:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР