Днес е последният ден, в който във Варна може да

...
Днес е последният ден, в който във Варна може да
Коментари Харесай

Последен ден за безплатно паркиране: Въвеждат синя зона и във Варна

Днес е последният ден, в който във Варна може да се паркира гратис. От на следващия ден се вкарва синя зона в центъра на града. Според някои водачи обаче паркоместата в централната градска част са намалели фрапантно след въвеждането на зоната и за тях е същинско предизвикателство да намерят даже платено място.

Недостигът на паркоместа във Варна е дълготраен проблем, който през летния сезон се задълбочава.

Гостите на града също се ориентират мъчно.

От общината обявиха, че задачата на зоната е да има ред в паркирането, а не водачите всеобщо да стопират върху тротоари и пешеходни пътеки. Проектът " Сина зона " към този момент е променен няколко пъти, с цел да се сътвори улеснение на хората.

„ Има улици, които бяха направени в синя зона. След инспекция и разбор, бяха махнати от синята зона. Процесът е непрестанен “, сподели Младен Иванов, шеф на Общинско дружество " Паркинги и синя зона ".

Минималната санкция за извършители е фиш от 20 до 50 лв., 200 лв. коства прекъсването на място за хора с увреждания. Нарушители има, освен българи - румънски автомобил, да вземем за пример, който е спрян на тротоара пред учебно заведение.

„ Чужденците няма по какъв начин да бъде открито това съобщение, доколкото знам. Към момента го оставят сътрудниците на чистачката на автомобила. Трябва да бъде открито нарушаването на място и тогава се глобяват. Другият вид е да бъдат репатрирани “, изясни Иванов.

Приходите от синя зона ще бъдат вложени в ремонт на улици и тротоари. До 2 години тя ще обхване и необятния център във Варна. А от 13 август зоната става платена и на всички извършители ще бъдат поставяни скоби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР