Днес е последният ден, в който се провежда спасителната акция

...
Днес е последният ден, в който се провежда спасителната акция
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров: Не искам да говоря за край, докато няма край

" Днес е последният ден, в който се организира избавителната акция от китайска страна . Ще ревизират места, които сме набелязали на сателитната фотография, които не се виждат добре и са в сянка. Те всички са на ниското. Акцията ще е в този диапазон в страни от обичайния маршрут, тъй че в случай че има отклонение от маршрута да могат да огледат тези места. " Това сподели дамата на Боян Петров Радослава Ненова.
По думите ѝ Боян може да е вдлъбнат в скрита от снега пролука, което се случва доста постоянно. Има разнообразни способи, които могат да те спасят от проваляне, само че по този начин или другояче не може да знаем какво се е случило, сподели още тя.
Според нея е много нереално да се разсъждава за случилото се: " В планината може да се случи безусловно всичко. Каквото и да се е случило преди дни, в този момент шансът е най-малък. Не съм аз Господ да разпределям шансове на хората дали може да са живи или не. Аз съм се хванала за вярата, не за обстоятелства. Мисля, че това беше една борба с планината, тя го искаше за себе си, аз за мен и не спирахме да се надиграваме. Ние сме доста дребни тук, с цел да може да спорим с нея, в случай че тя е решила. "
Радослава добави, че не не счита, че Боян го е било боязън: " Той там си беше благополучен и не мисля че е бил трагичен в някой миг. "
" Не бях подготвена за това, че Китай и Непал са в по-особени връзки и би трябвало толкоз доста неща да се създадат. Самите страни не знаеха по какъв начин да реагират на молбата на трета страна ", сподели още Ненова в изявление за bTV.
Тя не отхвърли опцията Боян да е счупил крайник или да е паднал, само че посочи, че той има добър надзор над тялото си.
" Когато хората имат фантазия, не би трябвало да бъдат спирани - дали това ще е планина, дали ще е ново лекарство... Не желая да приказвам за край, до момента в който няма край. Аз не се дразня на планината, желая да отидем там, до базовия лагер, да усетя това място ", сподели още Радослава Ненова.
Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее – че се е скатал в някаква пролука, дупчица и си мисли за нас по този начин, както ние мислим за него, споделя сестра му. Тя и майката на огромния ни планинар в никакъв случай не го изпращат, когато потегля за някой връх. А дядото на Боян показа пред Нова телевизия, че Петров му се обадил преди да тръгне и възрастният човек му споделил на изпроводняк: " Бавно вървиш, бързо стигаш ". " Ако би трябвало, ще си остане вечно в планините, само че на нас ни се желае да си пристигна ", сподели за край сестрата на Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР