Днес е последният ден, в който се провежда спасителната акция

...
Днес е последният ден, в който се провежда спасителната акция
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров: Днес е последният ден от издирването, хванала съм се за надеждата, не за факти

Днес е последният ден, в който се организира избавителната акция от китайска страна. Китайските спасители ще ревизират места, които сме забелязали на сателитната фотография, които не се виждат добре, в сянка са. Това сподели пред bTV приятелката на алпиниста Боян Петров Радослава Ненова.

Целта на днешната акция е, в случай че има отклонение от маршрута от страна на Боян, издирващите да огледат и тези места.

„ Може просто да е вдлъбнат в скрита от снега пролука, което се случва доста постоянно. Има разнообразни способи, които могат да те спасят от проваляне. Но по този начин или другояче не можем да знаем какво се е случило “, уточни Ненова.

Според нея, в случай че Боян се е скрил поради бурята, до момента към този момент е трябвало да слезе.

„ Сега шансът е толкоз минимален… Като не знам какво се е случило, не съм аз Господ да разпределям шансове на хората дали ще живеят или не “, сподели Ненова.

„ Хванала съм се за вярата, не за обстоятелства “, добави тя. Радослава сподели, че към този момент съвсем не може да спи.

„ Със сигурност знаех, че доста хора го харесват, само че в този момент аз непрекъснато получавам препоръки, известия, всевъзможни разновидности на помощ “, призна дамата до изчезналия планинар.

„ Опитвала съм се да си показва къде е, какво прави, дали усеща, дали чака. Според мен в неговото схващане в такива моменти – прехвърляш си неща, които може да са станали. Не мисля, че го е било боязън. Той не се опасява в планината. На нас ни наподобява рисково, само че той там си беше благополучен. По-скоро му липсват хората “, счита Ненова.

Тя получила поддръжка от Симоне Моро – умел планинар и участник в доста тежки избавителни интервенции

„ Хората виждат нещо като Биг Брадър – гледат, разясняват, включват се изключват се. Но действително помощ идва от тези, които знаят защо става въпрос “, сподели Ненова.

Тя изключи диабета на Боян като причина за неговото изгубване. „ Без инсулин може да остане жив задоволително дълго “, изясни тя.

Радослава се зарадвала извънредно доста през вчерашния ден, откакто непалците завършили задачата си, само че китайците оповестили, че и през днешния ден ще продължат търсенето. " Това ми подари още един ден вяра ", призна тя.

" На детето споделям истината. Няма по какъв начин да не я споделя. Той също отхвърля татко му да не се върне ", сподели още Ненова.

„ Със сигурност с детето желаеме да отидем до базовия лагер по някое време. Аз не се дразня на планината “, съобщи Радослава. Той добави, че не се сърди и на Боян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР