Днес е последният ден, в който се подава данъчна декларация

...
Днес е последният ден, в който се подава данъчна декларация
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на данъчни декларации

Днес е последният ден, в който се подава данъчна декларация и се заплаща данъкът за довнасяне, напомнят от Националната организация за приходите. До среднощ можем да попълним онлайн данъчната си декларация посредством личен идентификационен код или посредством електронен автограф.
Плащането на налога за довнасяне също може да стане незабавно с банкова карта, в случай че използваме тази функционалност на приложението, безапелационни са от Приходната организация.От Национална агенция за приходите приканват да не се изчаква последния вероятен миг, изключително в случай че изберем въпреки всичко да подадем декларацията си на хартия в офис на Национална агенция за приходите или по пощата - следователно би трябвало да се въоръжим с самообладание, изключително в случай че избираме да внесем документите към края на работния ден.

Плащането на налога за довнасяне също би трябвало да стане през днешния ден, което значи че би трябвало да се съобразим с работното време на банките.

Говорителят на приходната организация Росен Бъчваров означи пред БНР, че над 50% от всички заявления са изпратени по електронен път. Освен това, съвсем всички данъчни заявления към този момент са подадени. В този смисъл той не чака през днешния ден да се образуват огромни опашки пред офисите на организацията.

„ Около 600 хиляди души в България към този момент имат лични кодове и подаването на декларация може да се извърши от всяка точка на България или където празниците заварят хората “, уточни Бъчваров.

Той подсети обаче, че с изключение на данъчната декларация, до края на днешния ден би трябвало да бъде импортиран и дължимият налог. Ако се отсрочи, се натрупат лихви и е допустимо да стартира наложително събиране, предизвести представителят на Национална агенция за приходите. По думите му при положение на сбъркана декларация, еднократно до края на септември тя може да бъде поправена.

„ През 2020 година ще можем да предложим авансово попълнени данъчни заявления, най-малко що се отнася до приходите от заплати, възнаграждения и цивилен контракти. В началото на 2020 година, когато работодателите подадат информацията, ние ще я заредим онлайн и всеки, който има електронен автограф или личен код на Национална агенция за приходите, ще види данъчната си декларация съвсем напълно авансово попълнена. Ако няма други източници на приход или не желае да употребява някакъв тип данъчно облекчение, би трябвало да удостовери попълнената към този момент данъчна декларация “, изясни още Росен Бъчваров.

По думите му за последните 10 години са направени към 20 хиляди инспекции на физически лица за сходство на имущество и приходи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР