Днес е по-особен ден за левскарите, които на 23 август

...
Днес е по-особен ден за левскарите, които на 23 август
Коментари Харесай

На тази дата преди 11 години: Левски стигна до Обетованата земя

Днес е по-особен ден за левскарите, които на 23 август преди 11 години изпитаха насладата от един от най-големите триумфи на " сините " в историята на клуба. Водени от Станимир Стоилов и Наско Сираков, левскарите се трансфораха в първия български тим стигнал до групите на Шампионска лига, или така наречен до оня миг Обетована земя.

След мощния рейд за Купата на УЕФА и достигането на 1/4 край в шампионата, пристигна ред и на лъскавата конкуренцията. Левски стартира с премахване на грузинския Сиони, с цел да дойдат борбите с италианския Киево.

Първият мач в София бе извоюван от футболистите на Станимир Стоилов с чистото 2:0, само че съгласно мнозина по-силният мач на тима, бе на реванша във Верона. В него левскарите дръпнаха с 2:0 след попадения на Мечо Телкийски и Седрик Бардон, като изключително впечатляваща бе офанзивата за първия гол в мача - с куп подавания, дълготраен надзор, изобщо почтена за учебниците по футбол.

В последна сметка срещата приключи 2:2 и Левски влезе в групите на Шампионска лига. Там чакаха одеве станалият европейски първенец Барселона, отпред с Роналдиньо, както и първенците на Англия и Германия, надлежно Челси и Вердер (Бремен).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР