Днес е планираният край на преговорите, но след като президентството

...
Днес е планираният край на преговорите, но след като президентството
Коментари Харесай

На живо. COP28: „Недостатъчният“ проект на текст прави заключение до официалното приключване на преговорите малко вероятно

Днес е плануваният завършек на договарянията, само че откакто президентството разгласява „ разочароващ “ план на текст, наподобява, че отиваме към ексклузивен труд.

Добре пристигнали в нашето предаване онлайн на COP28. Бъдете в течение с последните вести от Дубай от конференцията на Организация на обединените нации за климата.

09:42

Добро утро! Отново сме тук в деня, който би трябвало да бъде последният ден на COP28 – макар че това наподобява все по-малко евентуално.

Ето резюме на случилото се през вчерашния ден: 

Президентството на COP28 разгласява дълго чакан план на текст, който не включва фразата „ прекратяване на изкопаемите горива “ – за огромно отчаяние на разнообразни страни и Кампаниите.Европейският комисар по въпросите на климата Вопке Хоекстра сподели, че настоящето положение е „ разочароващо “ и „ не е съответно за справяне с казуса, с който сме тук да се оправим “. Много неправителствени организации, деятели и групи на гражданското общество също споделиха, че е незадоволително. Малките о...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР