Днес е Петдесетница – отбелязва се на 50-ия ден след

...
Днес е Петдесетница – отбелязва се на 50-ия ден след
Коментари Харесай

Петдесетница е – рожденият ден на Христовата църква

Днес е Петдесетница – отбелязва се на 50-ия ден след Великден. На Петдесетница се чества рожденият ден на Христовата черква. На този ден Исус Христос основава църквата си на земята посредством пращането на Светия Дух.

Според библейското поверие на 50-ия ден след Пасха в Йерусалим било цялостно с поклонници, пристигнали за огромния юдейски празник, отдаден на Божието законодателство на планината Синай. Дванайсетте Христови апостоли и Божията майка били събрани на молитва в къщата, където преди 50 дни вечеряли преди Пасха дружно с Христос.

Внезапно се чул звук, като че ли задухал мощен вятър и извършил цялата къща, а над главата над всеки от молещите се явили пламъци, наподобяващи на огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и почнали да славят Бога на всички езици, които до тогава не знаели.

Пламъците били забележимият знак за въздействието на Светия Дух върху Христовите възпитаници, на които била дадена силата да проповядват Христовото обучение на всички нации. Така били сложени основите на Христовата черква, по тази причина и Петдесетница се счита за неин рожден ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР