Днес е първият работен ден на Лука де Мео като

...
Днес е първият работен ден на Лука де Мео като
Коментари Харесай

От днес Renault има нов шеф

Днес е първият работен ден на Лука де Мео като нов началник на Renault. От 1 юли 2020 година италианецът ще поведе към сполучливо бъдеще френската автомобилна група като изпълнителен шеф. Но също по този начин е ясно, че 52-годишният поема колелото в извънредно бурно време за цялата промишленост.

Лука де Мео беше до неотдавна основен изпълнителен шеф на Seat. Настоящата краткотрайно изпълняващ длъжността Клотилде Делбос ще заеме мястото на заместник-главен изпълнителен шеф в Renault по едно и също време с новия си началник.
 Бивш началник от Volkswagen може да замести Карлос Гон в Renault
Бивш началник от Volkswagen може да замести Карлос Гон в Renault

Доскоро той беше началник на марката Seat

Лука де Мео е роден в Милано през 1967 година и приключва бизнес администрация в родния се град. Той има повече от 20 години опит в автомобилната промишленост като стартира кариерата си в Renault. След това де Мео се реалокира в Toyota Europe, а по-късно в групата на Fiat, където ръководи марките Lancia, Fiat и Alfa Romeo.

През 2009 година Лука де Мео става маркетинг шеф в Volkswagen Group. През 2012 година той поема позицията на член на борда за продажби и маркетинг в Audi.

От 1 ноември 2015 година до януари 2020 година е основен изпълнителен шеф на испанското дъщерно сдружение на VW Seat, напомня auto-press.net.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР