Днес е първият ден от пролетта - с нея обаче

...
Днес е първият ден от пролетта - с нея обаче
Коментари Харесай

Питай експерта: Сезонът на алергиите - как можем да го изкараме по-леко?

Днес е първият ден от пролетта - с нея обаче идват полени, цъфтежи и други, които нервират доста от нас. Макар те да са на практика неизбежни, има ли метод да се предпазим оптимално? В рубриката " Питай специалиста " тематиката разяснява алергологът доктор Диана Христова

Тя изясни, че от две-три седмици са дейни равнищата на дървесните полени. Те предизвикват сърбеж, раздразнение и дискомфорт в региона на очите и носа при възрастните, а при дребните деца може да се появи и кашлица.

Валежите са " златното време " за хората с алергии, тъй като тичинковият прашец се намира доста ниско във въздуха и назад - при мощни ветрове, концентрацията му е доста по-голяма.

" Може да се чака обостряне на алергии, само че нещата доста зависят от това каква е годината. Ако имаме по-дълъг интервал от време, в който е доста студено, след това всичко ще цъфне едновременно. Подобно е при хората - в случай че ние не лекуваме алергиите си, ще чакаме всяка последваща година те да са по-тежки ", сподели доктор Христова.

Най-добрата профилактика е изчистването на полепналия тичинков прашец по лигавицата, а отвън сезона е добре да се организира окончателно лекуване на съответната алергия, изясни още тя.

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР