„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни

...
„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни
Коментари Харесай

Заев и Янев: И в добро, и в лошо сме заедно. Трагедиите са общи

„ Днес е необикновен ден, който е белязан от две съществени нещастия. Да стартираме от случая от предходната вечер в с. Рояк, където починаха български жители в дом за възрастни хора. Трагедия, която и сега се проверява, конкретика не мисля, че е належащо да разясняваме. За страдание, в границите на по малко от 7-8 часа, имаше нова покруса ", стартира изказването си министър председателят Стефан Янев след срещата със Зоран Заев.

„ Трагедиите са общи и това, което ни допира, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква народност са починалите. Единственото, което можем да създадем, е да изразим нашата съпричастност и съболезнования ", уточни още Янев.

„ Искам да изкажа съболезнования и на двата ни народа. В понеделник вечерта България изгуби 9 живота в старческия дом. А през днешния ден - Македония загуби 46 - младежи и деца. Това е една страшна покруса, която се случи с македонския рейс, който се е прибирал от Истанбул за Скопие. Искам да изкажа съболезнования на българския народ от македонския народ за тяхната покруса и да изкажа признателност от името на македонския народ за съболезнованията от страна на българския народ ", сподели от своя страна Заев.

„ Болката е огромна за двата народа. В положително и неприятно ние сме дружно. Ние сме първи съседи и приятелски нации. Всеки път би трябвало да си оказваме помощ и в положително, и в неприятно ", уточни македонският министър председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР