Днес е официалното откриване на ски сезона в Банско. Тази

...
Днес е официалното откриване на ски сезона в Банско. Тази
Коментари Харесай

Банско открива сезона без сняг

Днес е формалното разкриване на ски сезона в Банско. Тази година няма обилие от сняг, само че пък упованията са за мощен, даже рекорден сезон.

" Очакваме алегорично разкриване, за жалост без сняг. Когато насрочихме датата за разкриване, имахме прелестна снежна завивка, само че за 10 дни топло време тя изчезна. Машините за сняг сега не работят, защото нямаме подобаваща температура, належащо е тя да е под -3 градуса. Имаме 400 оръдия за сняг и се надявам, в случай че има подобаващи температури, да можем логистично да стартираме да покриваме пистите ", съобщи Иван Обрейков, управител на фирмата-концесионер.

Заради неналичието на сняг плануваното за през днешния ден съревнование " Влез в тима на първенеца " на Мария Риш и на Марк Жирардели няма да се състои. Гостите могат да се включат в играта " Ловци на съкровища ", в която ги чакат дарове.

" Хората ще подишат чист въздух. При нас въздухът е доста прекрасен. За страдание, има доста туристи, подведени от упования за сняг, само че това е времето, с него не можеш да се пребориш ", добави Обрейков.

Още детайлности вижте във включването на Али Мисанков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР