Днес е обявен Денят за траур за трагично загиналия майор

...
Днес е обявен Денят за траур за трагично загиналия майор
Коментари Харесай

Стефан Янев: Днес е ден на траур за героя майор Валентин Терзиев

Днес е разгласен Денят за печал за трагично починалия майор Валентин Терзиев. Това сподели служебният министър-председател Стефан Янев при започване на държавното съвещание. „ Изразявам моите най-дълбоки съболезнования към околните и семейството на починалия майор Валентин Терзиев. Един актуален български герой, чиято памет би трябвало да бъде помнена и почитана “, каза още Стефан Янев.

Майор Валентин Терзиев почина на 9 юни откакто неговия МиГ-29 падна в морето по време на обучение при осъществяване на подготвителен полет.

В същото време околните и сътрудниците на водача го изпратиха с почести в авиобазата Граф Игнатиево. Траурната гала и военният обред се организираха в поделението, където са основани самолетите МиГ-29, само че това беше един извънредно персонален акт, на който не бяха позволени външни лица и медии, споделя Българска национална телевизия. На него са участвали единствено фамилията, роднините и приятелите на майор Терзиев, както и целият персонален състав на авиобаза Граф Игнатиево. 

Органите на реда контролираха движението в региона. В Асеновград е погребението и възпоменателна гала в памет на майора. 

Разследването на случая, при който той почина, продължава и сега.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР