Днес е невъзможно да си представим дома си без хладилник.

...
Днес е невъзможно да си представим дома си без хладилник.
Коментари Харесай

Учени от САЩ обясниха кога хладилникът се превръща в убиец и какво е спасението

Днес е невероятно да си представим дома си без ледник. Без него продуктите би трябвало да се купуват всеки ден и незабавно да се употребяват. Но пък хладилниците са виновни за интоксикацията на продуктите, съхранявани в тях.

Причинителите на рискови заболявания си живеят живота в камерата за заледяване, по рафтовете и в странични отделения.

Учени от Института по хранителни технологии на град Ню Орлиънс упорстват, хладилникът да се измиват добре със сапун и дезинфектанти един път седмично. Друго значимо изискване е страж на фамилната храна да не бъде по-стар от 10 години.

Според статистиката обаче 50% от хората измиват хладилника един път месечно. Но и това не унищожава всички бактерии, тъй като доста малко хора са в положение да почистят хладилника качествено.

Д-р Фур Чин Чен, микробиолог от Университета в Тенеси, който сътрудничи в проучванията на Института по хранителни технологии, споделя, че в 25% от хладилниците, тествани от експерти, са открити вероятни колонии бактерии, които освен да тровят храната, само че и живота ни. Освен това се оказало, че най-заразени са кутиите за зеленчуци.

През 60-те години на ХХ век Съединените щати са били залети от вълна от стомашно-чревни разстройства. До тогава се считало, че всички рискови инфекции умират в студа на хладилника, само че микроорганизмите се оказват по-хитри.

Те елементарно се приспособяват към новите условия на ледниковия интервал и се развъждат добре даже при пъклен мраз. Но въпреки всичко не всички бактерии си наподобяват и, в случай че продуктите се разполагат вярно в хладилника, то доста заболявания може да бъдат избегнати.

Подробни инструкции в тази тенденция от специалистите от Института по хранителни технологии четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР