Днес е най-щастливият ден в годината, както вече писахме през

...
Днес е най-щастливият ден в годината, както вече писахме през
Коментари Харесай

Стопля ли алкохолът и глад ли е жаждата: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Днес е най-щастливият ден в годината, както към този момент писахме през уикенда, тъй като се отнася за времето плюс-минус 3 дни от 28 януари, което несъмнено ще накара доста хора да го полеят. Малко са насладите ни през януари - понеделника на годината, а още повече през този, когато желаят да ни забранят всякакво шерване. Някой несъмнено ще се оправдае с потребността от сгряване в тази зима на нашето неодобрение и нашата безрадостна изолираност.
Невероятно, само че факт - учените, и то съветските, а на тях може да се има вяра по тази тъкмо тематика, потвърдиха, че алкохолът не сгрява. Той дава подобен временен резултат, само че дълготрайният в действителност е за щета.
Малките дози имат позитивно деяние, само че огромните водят до закъснение на всички процеси в организма, известно казано - приспиването му, което пък води до намаление на силата и оттова - охлаждане, свидетелстват и учените от Американския боен институт по екомедицина.
Оказва се, че като всички топлокръвни същества на Земята, и ние - хората, през студения сезон, поради намаленото количество и времетраене на естествената светлина и ниските температури, имаме потребност от в допълнение набиране на сила, което покачва апетита за храна, само че също и жаждата. може да звучи парадоксално, само че учените са безапелационни: жаждата също е апетит! Затова, не по-малко от лятото, когато щедро се потим, имаме потребност от доста течности, изключително от вода.
Психолозите дори са измислили име на това, което претърпяваме всяка зима, и са го нарекли SAD. Това е сезонната ни меланхолия, породена от безусловно естествени фактори на средата, която мечките да вземем за пример прекарват в сън, а ние - принудени да работим, се потискаме. И се нуждаем от също по този начин естествени способи да я компенсираме в организма си, с цел да не ни мъчи. Чаят и топлото мляко, с изключение на водата, се предлагат от учените в Калифорнийския университет като лек против сезонната меланхолия.
Утре прибавяме инфо за потребните в сезонна меланхолия храни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР