Днес е началото на преговорите, които ще определят бъдещето на

...
Днес е началото на преговорите, които ще определят бъдещето на
Коментари Харесай

Министърът за Брекзит на Великобритания огласи истинската цел на Лондон на преговорите с ЕС

" Днес е началото на договарянията, които ще дефинират бъдещето на Европейския съюз и Обединеното кралство, както и живота на нашите жители. Искаме да реализираме с Европейския съюз съглашение, каквото няма друго в историята “, съобщи в особено изказване министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, представен от международните организации.

" Пътят е дълъг, само че нашата дестинация е ясна: надълбоко и особено партньорство сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, съглашение, каквото няма друго в историята ", каца още Дейвис.

Очакването е Англия да излезе от Европейски Съюз в края на март 2019 година, две години след формалното задействане на процедурата за Брекзит от министър-председателката Тереза Мей на 29 март.

" В момента на започването на тези договаряния, държа да потвърдя още веднъж, че Англия ще остане лоялен сътрудник и съдружник на нашите другари на континента ", показва министърът.

Дейвид Дейвис ще се срещне през днешния ден с основния договарящ от името на Европейската комисия Мишел Барние, с цел да стартира процеса на преустановяване на 44-годишното участие на Англия в Европейския съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР