Днес е международният ден на ромите. Поглеждаме към статистиката -

...
Днес е международният ден на ромите. Поглеждаме към статистиката -
Коментари Харесай

41 000 ученици са се върнали в класните стаи

Днес е интернационалният ден на ромите. Поглеждаме към статистиката - За две години близо 41 000 възпитаници са върнати в класните стаи с помощта на взаимната работа на министерството на образованието, учители, посредници и обществени служащи. Днес министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна с 30 роми учители от цялата страна, а възпитаници от ромски генезис, които са посочили положителни резултати на конкурс, заеха местата на министри и посланици за един ден.

С това видео Богомила печели конкурс, който я води на среща персонално с президента.
Богомила Самуилова, ученичка в ПГ " Генерал Владимир Заимов ", град Сопот: Страхотно беше, само че и бях много обезпокоена.
За нея интеграцията към този момент се е случила. Според учителите, които се срещнаха с министъра на образованието - празните приказки за приобщаването стартират да имат смисъл.

Мими Иванова, преподавател в 75-то ОУ " Тодор Каблешков ": В последните няколко години освен се приказва, ами се правят неща.
От септември до в този момент в класните стаи са се върнали 9000 възпитаници, а 8000 са били уверени да стартират да учат за първи път. Всичко това - с помощта на механизма, който разрешава на учители, посредници и служители на реда да потърсят изгубените възпитаници.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Колкото по-малко прибързано отпаднали, в толкоз по-добро общество ще живеем, толкоз повече деца ще бъдат щастливи.
Най-големият проблем към момента са децата, които не учат, не тъй като не желаят, а тъй като нямат задоволително пари.

Йорданка Любенова, преподавател в 75-то ОУ " Тодор Каблешков ": Зимата някои деца не могат да дойдат на учебно заведение, тъй като нямат обувки. Много пъти ние сме им намирали обувки от родственици от другари, купуваме им.
Не може да определяш хората по външния им тип и цвета на кожата. И Богомила, и учителите тук са разкрили по какъв начин да излязат от общия знаменател.
Мими Иванова, преподавател в 75-то ОУ " Тодор Каблешков ": Разковничето е работа, работа и отново работа.Богомила Самуилова, ученичка в ПГ " Генерал Владимир Заимов ", град Сопот: Без обучение сме за на никое място.
И да влязат в цифрата на хилядите, които не изтъркват думата интеграция, а просто я сбъдват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР