Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети. Милиони ще

...
Днес е коронацията на британския крал Чарлз Трети. Милиони ще
Коментари Харесай

Днес е коронацията ан Чарлз Трети

Днес е коронацията на английския крал Чарлз Трети. Милиони ще станат очевидци на обилна и помпозна гала с антични ритуали в Уестминстърското абатство в Лондон. Мерките за сигурност са засилени, като за реда ще бдят към 12 000 служители на реда.

Церемонията на процедура стартира още в ранните часове на деня с отварянето на трасето, по което ще премине процесията от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство, с цел да могат най-самоотвержените почитатели на монархията, които към този момент от дни са на палатки в близост и всички останали да заемат своите места около загражденията. Самата върволица стартира 12.20 българско време.

Чарлз Трети и Камила ще изминат пътя до абатството в сребърната колесница, потребление за диамантения празник на Елизабет Втора, съпроводена от към 200 членове на въоръжени сили, по-голямата част от които от ескорта на кавалерията на суверена. Други 1000 военнослужещи ще се движат по маршрута, само че като цяло шествието се чака да бъде по-скромно от 1953 година, когато бе коронясана майката на Чарлз – Елизабет Втора.

Кулминацията ще бъде в Уестминстърското абатство, където в наличието на защити членове на фамилиите на кралската двойка, монарси от целия свят и представители на над 200 страни, множеството държавни глави, в границите на двучасова гала Чарлз Трети ще бъде коронясан като английски крал по повелята на всички антични обичаи и ритуали, а Камила от кралица консорт публично ще стане кралица Камила.

Процедурата би трябвало да продължи два часа, след което коронясаните монарси ще се завърнат по същото трасе в Бъкингамския замък. Тъй като прогнозата за времето не е доста добра, с упования за превалявания, има възможност да отпадне заключителната част, която е обичайното за сходни събития въздушно шоу.

В навечерието на коронацията крал Чарлз Трети имаше натоварена стратегия, тъй като се срещна с водачите на Общността на нациите преди да одобри всички останали високи посетители в Бъкингамския замък, оповестява БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР