Днес е и вторият ден от визитата на Папа Франциск

...
Днес е и вторият ден от визитата на Папа Франциск
Коментари Харесай

Втори ден от визитата на папата

Днес е и вторият ден от визитата на Папа Франциск у нас. Програмата му стартира с посещаване на бежанския център във " Враждебна ", а по-късно отпътува с хеликоптер за Раковски, където живее най-голямата католическа общественост у нас. Там за първо причестяване, в църквата " Пресвето сърце Исусово ", го чакат 242 деца от цялата страна. 

На площада в града се чакат сред 7000 и 10 000 души. Вечерта папа Франциск се връща в София за молитва за мир с представители на всички вероизповедания в страната.

Празникът на армията и визитата на папата не престават да са причина за ограничавания в придвижването. Трафикът ще е усложнен в София и по пътя за Раковски. Освен към " Александър Невски " и Президентството, в столицата през днешния ден ще бъде спряно придвижването от Ректората на Софийския университет до бул. „ Княгиня Мария Луиза “.

Сутринта краткотрайно ще бъде спряно придвижването по автомагистрала " Тракия " от 119-ия до 165-ия километър в посока Бургас. Причината е напредването на делегацията на Ватикана до Раковски. Повторно затваряне, само че в посока София в същия сектор, ще има и към 15 ч. следобяд. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР