Днес е големият ден за привържениците на . За първи

...
Днес е големият ден за привържениците на . За първи
Коментари Харесай

Червена България гледа с надежда към Базел

Днес е огромният ден за последователите на. За първи път от 10 години " алените " имат късмет да играят в груповата фаза на Лига Европа. Отборът на към този момент отстрани три противника по пътя към плейофите, а довечера излиза на " Санкт Якоб Парк " в против едноименния отбор. Швейцарците са съществено име на европейската сцена, само че се намират в рецесия и това дава мотив за още по-голям оптимизъм, че могат да бъдат отстранени.

За да стигне до този мач, ЦСКА-София се оправи поредно с малтийския Сиренс, БАТЕ Борисов и Б36 Торсхавн от Фарьорските острови. Във всяка от тези срещи " алените " бяха домакини, само че в този момент ще им се наложи да гостуват. Отсъствието на аудитория по трибуните обаче значително отстрани смисъла на фактора " домакинство ".

В предходните кръгове на шампионата Базел победи, който през предишния сезон стана жертва и на ЦСКА-София, и Анортозис. Срещу кипърците тимът на Чириако Сфорца поведе с 3:0, а противникът остана с човек по-малко, само че все пак върна два гола. Двубоите в швейцарското състезание също демонстрираха, че Базел изпитва компликации в отбрана. На старта на сезона отборът приключи 2:2 с, а през уикенда отстъпи с 0:1 на (Женева) и още няма победа.

В Швейцария се обръща съществено внимание на напрежението сред почитателите и президента на Базел, както и на финансовите проблеми на клуба. Факт е, че тимът към този момент не е хегемон в локалната Супер лига и отстъпи тази роля на, само че не би трябвало да се пропуща, че единствено преди няколко седмици игра четвъртфинал в Лига Европа против.

Сфорца ще бъде лишен от някои съществени футболисти поради травми и санкции, само че все пак в състава личат имената на капитана Марко Щрелер, опитния бранител Силван Видмер и нидерландския нападател Рики ван Волфсвинкел. Швейцарците залагат на 4-4-2, като в центъра на терена ще играят Фабиан Фрай и Самуеле Кампо.

ЦСКА-София още веднъж ще бъде без двама съществени бранители - и. Това значи, че пред вртаря ще работят,, и. Матей беше грешникът за " алените " при загубата с 1:2 от, която бе първа за отбора през сезона. Нидерландецът наподобява се приспособява постепенно на " Армията ", само че през днешния ден има опция да покаже, че на него може да се разчита.

В халфовата линия ще си партнират и, а зад тарана ще е триото, и. Българският тим доста ще разчита на офанзиви по крилата, а положителната игра на Соу във въздуха също може да сътвори проблеми на домакините.

" Червените " към този момент са се изправяли против Базел в Лига Европа. Двата отбора бяха противници в групите през сезон 2010/11, като тогава швейцарците реализираха две победи - 2:0 в София и 3:1 на " Санкт Якоб Парк ". Дали е пристигнало времето за реванш, ще разберем довечера.

Лига Европа - плейофи:

БАЗЕЛ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

БАЗЕЛ (4-4-2): Николич; Видмер, Гьомерт, Алдерете, Падула; Щокер, Кампо, Фрай, Пюлюлю; Ван Волфсвинкел, Артур
Старши треньор: Ч. Сфорца
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Гълъбов, Антов, Матей, Мазику; Юга, Тиаго; Йомов, Санкаре, Кейта; Соу
Старши треньор: С. Белчев

СЪДИЯ: И. Кружляк (Словакия)
СТАДИОН: " Санкт Якоб Парк "
НАЧАЛО: 21:30 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР