Днес е един от големите християнски празници - Успение Богородично.

...
Днес е един от големите християнски празници - Успение Богородично.
Коментари Харесай

Вярващи в цялата страна почетоха Успение Богородично

Днес е един от огромните християнски празници - Успение Богородично. По традиция хиляди вярващи се стекоха към църкви и манастири, с цел да се преклонят пред Божията майка.

Смята се, че на днешния ден Божията майка напуща земния свят, с цел да се възкачи на Небесното царство при своя наследник. Света Богородица е считана за покровител на дамите и фамилното огнище. Затова и десетки фамилии избраха днешния ден, с цел да посетят Рилския и Бачковския манастир и да се помолят най-много за здраве.

От ранни зори стотици вярващи и туристи извършиха двора на Рилския манастир. Повечето от тях търпеливо изчакваха на опашка, с цел да влязат в храма и да насочат своите молебствия.
Успение Богородично е и храмов празник на втория по величина и значителност манастир у нас - Бачковския.

Хората идват, с цел да се помолят, всеки със своите потребности и има доста свидетелства, че Света Богородица в действителност оказва помощ и чува молитвите на всеки един, който е пристъпил към нея с чисто сърце, споделя Отец Назарий.

Десетки доброволци в двата манастира следяха за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Навсякъде има дезинфектанти…Организирано е вътре в самия храм минаването през чудотворната икона на Света Богородица. Почиства се непрестанно и се дезинфекцира самата икона, плащеницата също, добави Отец Назарий.

За да бъде обезпечена сигурността на посетителите, в региона и на двата манастира имаше засилено полицейско наличие.

Репортери: Станислава Христова,
Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР