Днес е един хубав ден за българския голф. Довечера курортът

...
Днес е един хубав ден за българския голф. Довечера курортът
Коментари Харесай

Голф над морските вълни

Днес е един прекрасен ден за българския голф. Довечера курортът „ Лайтхаус Голф&Спа “ ще означи 10-годишния си празник в разгара на най-престижния шампионат у нас напоследък European Tour Senior Classic. Сред гостите на рождения ден на голф игрището край Балчик ще бъде неговият основен дизайнер и експерт от международна големина Ян Уснам. Преди десетилетие той собственоръчно направи първата копка, а в този момент дружно други 80 изявени играчи на възраст над 50 години взе участие на същото място в елитно съревнование от European Tour с награден фонд 250 000 евро.
 77-2  77-3  77-5
От 2016 година насам „ Лайтхаус Голф&Спа “ попада като дестинация в мрежата на една от най-големите спортни организации в света European Tour, сплотяваща голф комплекси от международна класа в Европа, Близкия Изток и Югоизточна Азия. „ Като член на това обединяване от голф стадиони и курорти от най-голям клас ние ще успеем да развием и утвърдим България като голф дестинация “, разяснява изпълнителният шеф на курорта Георги Чуклев. „ Заедно с нашите прилежащи стадиони ние формирахме голф дестинацията Нос Калиакра, която сега е съвършеното място за голф и отдих “, прибавя той.

Думите на Чуклев се удостоверяват от Дейвид Макларън, шеф на отдел „ Имоти “ в European Tour, който споделя: „ Лайтхаус Голф&Спа “ е комплекс от най-голям клас по план на голф легендата Ян Уснам и съм сигурен, че ще притегли доста гости и голф туристи, искащи да се насладят на многото и разнородни уреди както в курорта, по този начин и в границите на този превъзходен регион на България “.

„ Лайтхаус Голф&Спа “ предлага всичко, което взискателните фенове на голфа ценят. Комплексът е ситуиран в живописна зона в региона на нос Калиакра и единствено на 5 км от Балчик наоколо до две други професионални голф стадиони и до интернационално летище във Варна. Големият първенец и надарен дизайнер Ян Уснам е разположил 18-те дупки върху тревния килим на високи скали с поразяващо красиви гледки към морската простор. Подредбата на игрището с пар 71 основава условия за вълнуваща и предизвикателна игра както за експерти, по този начин и фенове.

Когато човек стъпи върху чудесно поддържаната трева, стартира да схваща за какво голфът е най-масово играният спорт в света от хора във всякаква възраст. Начинаещите бързо могат да усвоят техниката под управлението на опитни учители на първокласното подготвително игрище. На място е налична и екипировка, а напредналите имат опция да се включат в постоянните шампионати, които се провеждат в „ Лайтхаус Голф&Спа “. Членската карта за голф клуба носи редица преимущества и преференции за прилагане на услугите на комплекса.

Голфът не е единствено игра, а изцяло преживяване. Затова комплексът предлага условия за доста други спортни действия като тенис, футбол, фитнес, пукотевица, колоездене, плуване, тичане измежду природата. Играчите, техните близки и другари се настаняват в 5-звезден СПА хотел върху белите скали с впечатляваща панорама към Черно море или във ваканционни вили на самото игрище. След няколкочасова игра голфърите могат да се отдадат на релакс на плажа, на басейна или в уелнес център с повърхност 3000 кв. метра и по-късно да опитат кулинарните специалитети в един от трите ресторанта. За питието след хранене има избор сред пет бара, в това число пиано бар. Най-малките посетители на курорта също получават редица занимания – от опцията да се научат да играят голф до занимания с аниматорски стратегии и просветителни игри.

За своята 10-годишнина курортът „ Лайтхаус Голф&Спа “ се трансформира освен в център на голфа, само че и в желано място отмора и осъществяване на разнообразни събития – конференции, тържества, сватби. „ Като човек не можех да допускам, че една шепа земя може да погълне толкоз труд, неизменност и съвсем цялостен един живот. С много трудности и работа, само че дружно успяхме да създадем този комплекс “, споделя с взор обратно изпълнителният шеф на комплекса Георги Чуклев. Първите 10 години са най-важните, тъй като са основа за триумфа в бъдещето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР