Днес е един хубав ден, изключително важен за българо-американските отношения.

...
Днес е един хубав ден, изключително важен за българо-американските отношения.
Коментари Харесай

Борисов се прибра от Истанбул и срази всички, нарекли го "малък премиер" ВИДЕО

Днес е един прекрасен ден, извънредно значим за българо-американските връзки. Стратегически за идващите най-малко 10 години. Бяха набелязани дейности, които оставят България на картата на газоразпределителната система на Европа.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг на летище София след връщането си от церемонията по откриването на Турски поток в Истанбул.

„ След като президентът Тръмп разпореди за рухването на визите за България, към този момент се работи интензивно по това в Държавния департамент “, добави Борисов.

„ Днес в Турция пуснаха тяхната част от „ Турски поток “, нещо за което се говореше преди време, че нямат запас, само че те си го направиха “, подсети министър председателят.

„ Президентът Вучич на двустранната ни среща сподели, че и на сръбска територия ще го назовават „ Балкански поток “. По този поток ще тече газ според от това къде цената на газа е най-ниска. Ще можем по нашите газови автомагистрали да транспортираме и да взимаме директни такси “, съобщи Борисов.

„ А за това за какво на тези среща на държавни глави са поканили един дребен министър председател като мен, оставям да разясняват анализаторите, които ме проучват от заран до вечер “, добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР