Днес е денят за размисъл преди вота за членове на

...
Днес е денят за размисъл преди вота за членове на
Коментари Харесай

Ден за размисъл

Днес е денят за размисъл преди вота за членове на Европейския парламент.

Политическата пропаганда в деня за размисъл и в деня на изборите остава неразрешена. Остава възбраната и за разпространяване на резултатите от социологическите изследвания преди края на изборния ден.

Недопустимо е разпространението на нови пропагандни материали, както и унищожаването на материали, сложени в сходство със законовите условия на местата, избрани от кмета на съответната община.

Има възбрана и за потреблението на общинския и държавния превоз за пропаганда както в течение на цялата 30-дневна осведомителна акция, по този начин и в съботата, избрана за размисъл.

От ЦИК напомнят, че гласоподавателите имат право да изберат по какъв начин да гласоподават - машинно или с хартиена бюлетина. Ако предпочетат гласуването с бюлетина те би трябвало да помнят, че тя се попълня със знак " V " или " X ", наложително със наследник химикал.

Ако гласоподавател допусне неточност и означи една партия или коалиция, само че две преференции, бюлетината ще бъде годна, само че единствено в частта си за съответната политическа мощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР