Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент

...
Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент на 26 май. Изборният кодекс не разрешава пропагандата от през днешния ден до привършване на изборния ден. Не е позволено и оповестяването " под каквато и да е форма " на резултати от допитвания до публичното мнение във връзка на изборите.

Гласуването на 26 май ще стартира в 7.00 часа сутринта и ще продължи до 20.00 часа. Ако в този час пред някоя изборна секция има опашка от чакащи гласоподаватели, изборният ден може да продължи, само че не по-късно от 21.00 часа.

Партиите, които ще вземат участие със свои претенденти на изборите, са 15, обединенията – 9. Инициативните комитети за издигане на самостоятелни претенденти са 9. Всичките партии и претендентите могат да бъдат видени в указател на уеб страницата на ЦИК.

Три интернационалните организации са са записали като наблюдаващи, а българските организации, които ще имат наблюдаващи, са 14. Две партии са записали свои покровители зад граница.

Изборни секции ще има в 64 страни. Тук може да видите точните им адреси.

Шест са организациите, които ще имат анкетьори за паралелното броене на резултатите на изхода от секциите за гласоподаване (exit poll). Това са " Галъп интернешънъл Болкан ", " Алфа Рисърч " " Сова 5 ", АФИС, Изследователски център " Тренд " и " Екзакта рисърч груп ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (456)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР