Днес е ден за размисъл преди местния вот - не

...
Днес е ден за размисъл преди местния вот - не
Коментари Харесай

България мисли за кого да гласува, предизборната агитация е абсолютно забранена


Днес е ден за размисъл преди локалния избор - не се позволява предизборна пропаганда. Съгласно Изборния кодекс не позволено да се разгласяват данни от социологически изследвания, от допитвания до публичното мнение, както и от Екзитпол за резултатите и настройките на гласоподавателите за поддръжка на избрана партия, коалиция, локална коалиция или самостоятелен претендент до приключването на изборния ден в 20:00 часа на 27 октомври.

За присъединяване в локалните избори в ЦИК записаните партии и обединения са общо 66 - 59 партии и 7 обединения. 

В изборите за общински съветници и кметове, право на глас имат хората с българско поданство, навършили 18 години. Имат регистрация по непрекъснат и сегашен адрес на територията на страната към 26-ти април 2019-а. Които не са под забраняване и не изтърпяват наказване отнемане от независимост. 

„ В общините ще има разнообразни бюлетини съгласно броя на претендентите. Специфичното тази година е, че имаме рубрика „ не поддържам никого ”. В листата за избор на кмет отляво са написани имената на партиите и локалните обединения, които са издигнали претендента. Отдясно се намират имената на претендентите за кмет на община. Независимите претенденти са маркирани като такива, с цел да може се отрази, че те не са издигнати от нито една политическа мощ. На гърба на бюлетината има два печата ”, съобщи в ефира на Нова телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев. Той добави, че бюлетината за общински съветници е най-объркваща за гласоподавателите, защото е много дълга. 

„ Преди да влезем в изборното помещение, е хубаво да се срещнем с осведомителното табло. Там ще има мостри на изборните бумаги ”, сподели още Андреев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР