Днес е ден на национален траур заради трагичната катастрофа с

...
Днес е ден на национален траур заради трагичната катастрофа с
Коментари Харесай

Ден на траур заради трагедията край Своге, шофьорът на автобуса – с обвинение

Днес е ден на народен печал поради трагичната злополука с рейс край Своге, при която починаха 17 души. 48 часа след случая към този момент има обвинен – това е водачът на авариралия рейс с екскурзианти Григор Григоров.

Според прокуратурата, по несъобразителност, той е предизвикал гибелта на повече от един човек.
Шофьорът на авариралия рейс Григор Григоров към този момент е обвинен Според прокуратурата по несъобразителност той е предизвикал гибелта на повече от един човек
Григоров е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като е карал с повече от позволените 40 км/ч. Това сочи автотехническата експертиза на тахо шайбата на рейса.

Григоров е под стража в болничното заведение за 72 часа. Най-късно в сряда там ще бъде гледано и настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане под стража.

Днес рейсът беше изтеглен от мястото на случая за нови огледи, които се чака да хвърлят повече светлина върху следствието. Беше изработен оглед и на целия сектор, в който стана злополуката.

Независими специалисти също започнаха следствие на случая. Според тях сцеплението на асфалта е едва.

Мантинелата също била ситуирана на неверно място – вместо до пътя и да пази пешеходната зона, тя е поставена във вътрешността. Така рейсът се удря в бордюра и съвсем я прескача.
Започва редом без значение следствие на злополуката край Своге Според специалистите очевидно има проблеми със структурата на пътната настилка
От пътната организация разясниха експертизата, като споделиха, че мантинелата не може да спре подобен вид товар.

Само преди дни в същия сектор в мантинелата се забиват товарни камиони.

Междувременно следователи влязоха в постройката на компания „ Трейс груп”, която е отговаряла за ремонта на трасето. Разследващите дойдоха следобяд в постройката на строителната компания и изнесоха документи. Строителите са оказали цялостно подпомагане, обясниха от компанията.

От март до юли месец компанията реализатор на обекта е уведомявана пет пъти за проблеми с трасето, като ремонтът е трябвало да бъде осъществен до 15 август. Следващата стъпка на страната е по правосъден ред да принуди компанията да направи ремонта за лична сметка.
Проговори компанията, направила ремонта на пътя в Искърското дефиле "Трейс Груп Холд " съобщи, че не носи виновност за трагичната злополука край Своге
Трасето е пуснато предварително през 2014 година, а акт 16 му е публикуван през 2016 година, изясняват в документално мнение от „ Трейс груп”. Фирмата отхвърля аргументите за злополуката да са в некачествено осъществен ремонт.

В писмото си до медиите и по-рано пред БНР от управлението на компанията обявиха, че цялата техническа спецификация, в това число вида асфалт и цената му, са утвърдени от Пътната организация. Поради тази причина прокуратурата ревизира и кои длъжностни лица от АПИ през 2016 година са приели този сектор.

През нощта на злополуката от районното министерство бяха на противното мнение за положението на пътя. Те твърдяха, че настилката не е нарушена.
Шефът на АПИ за рисковия път край Своге: Само посредством съда можем да принудим компанията да ремонтира Мантинелата в региона била сложена по спецификация, и нямала за цел да стопира транспортни средства от 40 т
През годините са подавани десетки сигнали за некачествената настилка. Според черната статистика за 12 месеца на това място има осем тежки произшествия с един умрял и шестима ранени.

От Пътната организация настояват, че няма учредения да затворят напълно пътя. Обяснението им е, че са сложили знак, че правата е рискова и са лимитирали скоростта до 40 км/ч.
Панихида в Световрачене в памет на починалите в случая край Своге (СНИМИ) Почти всички жертви – 15 от 16 починали, са от селото
През целия ден близки на починалите оставяха на мястото на случая цветя в тяхна памет.

Автобусната злополука край Своге Разследващи влязоха в постройката на „ Трейс груп ” в София Броят на починалите при случая край Своге в действителност е 17 Шофьорът на авариралия рейс Григор Григоров към този момент е обвинен Панихида в Световрачене в памет на починалите в случая край Своге (СНИМИ) Шофьорът на авариралия рейс край Своге желал да се хвърли в реката Започва редом без значение следствие на злополуката край Своге Шефът на АПИ за рисковия път край Своге: Само посредством съда можем да принудим компанията да ремонтира ВМА: Предстоят серия от интервенции за най-младия ранен край Своге Бойко Рановски: Собствениците на транспортни компании ще бъдат задължени да оборудват рейсовете си с колани Застрахователят на авариралия край Своге рейс: Всички ще получат компенсации Владимир Тодоров: Мантинелата на пътя край Своге би трябвало да е двойна Свидетел на случая край Своге: Гледката беше ужасяваща Експерти по пътна сигурност: Има проблем с настилката на мястото на случая край Своге 15 от починалите в злополуката край Своге са от Световрачене По-тежко ранените при случая край Своге остават на лекуване в София Ден на народен печал в памет на жертвите на нещастието край Своге Проговори компанията, направила ремонта на пътя в Искърското дефиле Шофьорът на авариралия рейс ще се снабди с обвиняване Катастрофата край Своге: Ден по-късно въпросите остават (ОБЗОР) Шест души в тежко положение след злополуката край Своге, 15 жертви са от Световрачене
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР