Днес е 6 май, Денят на храбростта и ден, в

...
Днес е 6 май, Денят на храбростта и ден, в
Коментари Харесай

Ще видим гордостта на българската армия

Днес е 6 май, Денят на храбростта и ден, в който означаваме 140 години от основаването на българската войска, заяви NOVA.

Военните дават обещание същинско представление в небето и на земята. Парадът, цялата военна техника, самолетите и хеликоптерите, духовите оркестри на българската войска са единствено част от събитието през днешния ден.

Македонски военни за първи път ще дефилират на парада в София.

Официалната гала стартира в 09:00 часа с освещаване на бойните флагове и Знамената- светини. По-късно в 10:00 часа е кулминационната точка - военният церемониал, тази година под семейството на Сухопътните войски.

По традиция над площада първо би трябвало да прелети вертолета Ми-17 с националното знаме. В парада ще забележим представителни блокове на Военна академия „ Георги Сава Раковски”, Национална гвардейска част, Националния боен университет „ Васил Левски”, два блока от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „ Специални сили”, Служба „ Военна полиция” и други.

Бойните флагове няма да бъдат осветени от патриарха, а от негов заместител - Мелнишкият свещеник Герасим. Това не се случва за първи път.

Освещаването става пред Паметника на незнайния войник. Водосветът се прави за здраве и триумфи на армията ни. Той е ритуал, открит от светата черква като неговата символика е, че водата чисти, пречиства греховете, освещава и има целебна мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР