Днес е 5-ият месец от войната (в неделя, б. р.).

...
Днес е 5-ият месец от войната (в неделя, б. р.).
Коментари Харесай

5 месеца война. Стратегия, тактика и цели на Путин в Украйна към окончателното му поражение -

Днес е 5-ият месец от войната (в неделя, б. р.). Тя ще бъда продължителна. Всъщност 5-те месеца е това време, в което множеството от нас се отърсиха от илюзията за бързото й привършване. За страдание единственото оптимистично изказване, че войната ще свърши преди Нова година, има малко учредения да се сбъдне.

Днес мога единствено да потвърдя един от старите ми текстове, че ние постигнахме победа на стратегическо равнище, само че ще ни минат не малко време и жертви, до момента в който тя не се трансформира в действителност.

За последните месеци ние на процедура създадохме най-модерната войска на НАТО, способна да се бори с съвсем всички съвременни оръжия на държавите-членки. Мдааа, ние още не сме получили самолети и далекобойни ракети. Но Путин продължава да прави всичко, с цел да ни ги дадат и тях, в това число и с удара по пристанището в Одеса, като за следващ път потвърждава, че Путин извършва единствено тези съглашения, за които може да бъде заставен да съблюдава. Нашите сътрудници съвсем изцяло изминаха пътя от странични наблюдаващи до съдружници и връщането оттук насетне ще бъде невероятно, без значение какъв брой ще бъде мъчно.

Днес Путин си слага три цели:

1. Завладяване на Донбас до декември

2. Газов шантаж на Европа

3. Сваляне на проукраинските държавни управления в Европа и загуба на демократите в Конгреса на Съединени американски щати.

По всички всички тези цели Путин има доста дребни шансове да успее. Динамиката на напредъка на окупатора в Донбас, а по едно и също време с това увеличението на потенциала ни като цяло поражда подозрения за по-нататъшния триумф на съветската войска. Особено на фона на безумни загуби за завладяване даже на дребни обитаеми места. Освен това украинските контраудари, които ще бъдат осъществени в близко бъдеще, могат да доведат до такава степен Путин да приключи 22-ра година с доста по-малко окупирана територия, в сравнение с е тя сега.

Няма вероятности и газовият шантаж.

Да, Европа не може без съветски газ, само че истината е, че Путин не може да спре доставките на газ, защото това ще има пагубни последствия за съветския бюджет и като цяло ще аргументи софтуерни вреди на този развой за в бъдеще.

Свалянето на проукраинските държавни управления може да се трансформира в Путин в увеличение на държавните управления, подкрепящи Украйна. Смяната на Джонсън с Тръс (Лиза Тръс, б. р.) е доста добра вест за Украйна. Кризата в Италия надалеч не значи, че „ приятелите на Путин “ ще дойдат на власт, а в Съединени американски щати, макар спада в поддръжката за Байдън, демократите вървят към този момент един до друг с консерваторите преди изборите на 8 ноември. В последна сметка, Путин е направил толкоз доста злодейства против човечеството, че даже извънредно левите не могат да обяснят европейците опитите да договарят с него.

За резюме ще кажа следното: успеха ни остава необратима. Да, още е доста надалеч до изтощението на съветските войска и стопанска система. Да, ние ще платим висока цена с почтени животи. Но 5 месеца са задоволително време, с цел да забележим ясна историческа наклонност за провалянето на Путин.

Слава на Украйна!

Виктор Андрусов е шеф на аналитичния център Украински институт за бъдещето, някогашен консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна. Текстът е от персоналния му профил във Facebook, заглавието е на OFFNews.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР